.... Dollah Bedwi Pertahan Polis
Oleh: To' Perak

Untok menjaga kedudokan jawatan dan kestabilan Umno kamu sanggup lakukan apa saja tindakan , walaupun undang2 yang termaktub dalam perlembagaan . Demi jawatan mu wahai Dollah ooi………Penyalahgunaan kuasa oleh mu telah sampai ke tahap kronik.

Kononnya kamu semua adalah pejuang kemerdekaan ???????? Usah nak kelentonglah Dollah !!!!! orang semua tahu kamu tu berjiwa hamba tiada wawasan sendiri…..

Jangan di-samakan pejuang terdahulu dengan kamu semua. Dulu mereka berjuang demi Bangsa, Negara dan Agama tapi kamu semua demi Pangkat, Kedudukkan dan Kroni serta kerusi wakil raayat bukan untuk ra'ayat. Itulah sebabnya kamu sanggup merasuah raayat dengan pelbagai chara.

Kini perjuangan kamu semua telah di-ketahui oleh raayat melalui program cheramah BA dan macam2 lagi melalui internet dan lain2. Semuanya beragenda memperkayakan kroni dan adek-beradek kamu saja . Bila raayat bangkit menuntut hak kamu perkudakan polis untok menekan kebangkitan raayat itu. Inikah cara perjuangan kamu ?????? Bachol !!!!!

Tiada gunanya kamu mengagongkan perjuangan pejuang terdahulu jika sebenarnya kamu sendirilah yang mengkhianati perjuangan itu. Semakin hampir dengan hari kemerdekaan semakin rancak kamu menyuruh raayat menyambut kemerdekaan ….. Tetapi merdekakah  kami yang ditekan ini ATMA kami yang merdeka tetapi ATMA kamu berjiwa HAMBA menjadi hamba AlKutty.

Kemerdekaan kita telah beransor pudar, keghairahan merayakan merdeka telah luntor sebab apa ??? Sebab kita sebenarnya telah kembali terjajah oleh seorang MAMAK MALBARI  dari KERALA dan kamulah balachinya Wahai Dollah Ooii……

Wahai bangsaku !!!! Sedarlah !!! ketahuilah !!! Negara kita tidak merdeka sebenarnya yang benar2 menekmati kemerdekaan ini adalah Mahathir dan Dollah Bedwi saja. Mereka bebas melakukan apa saja sedangkan ra'ayat di-ikat kaki tangan, mulut di-sumbat, mata di-tutup dan telinga di-tulikan. Mahathir Buleh !!!! Dollah Buleh !!!!!! Raayat tak boleh !!!!! Itulah merdeka namanya.

Selagi tidak tertegak keadian di-bumi bertuah ini , selagi itulah ra'ayat menganggap kita masih lagi di-jajah dan Negara ini belum lagi boleh di-anggap merdeka !!!!!!!!!!!!!!

- To' Perak
 

SILA KLIK UNTUK MENGIRIMKAN RESPONS KPD ARTIKEL INI
SEBARANG KERJA MENYALIN SEMULA ARTIKEL INI PERLULAH MENYATAKAN DENGAN JELAS SUMBERNYA ATAU MENYATAKAN URLNYA DAN TIDAK BOLEH DISIARKAN UNTUK TUJUAN KOMERSIAL TANPA KEBENARAN PENULIS.
Click Here!