.... Laporan SUHAKAM: Apa kata Menteri Burung Kakak Tua
Oleh: To' Perak

Pendedahan laporan SUHAKAM kepada umom memberangkan menteri dan setiausaha parlimen, nampak jelas kebimbangan mereka terhadap laporan siasatan di-Jalan Kebun sedikit masa dulu.

Apa-kah kerajaan BN mahu SUHAKAM mengikut telunjok mereka???? Ra'ayat jangan di-beri tahu !!! Biar menteri – menteri yang tahu dahulu. Wahai !!!! menteri dan setiausaha parlimen!!!!! jangan jadi bodoh sombong  !!!!!! Ingat-lah kamu semua adalah kuli !!!! Ya'ani pesuroh ra'ayat. Kamu di-amanah-kan oleh ra'ayat untok menjalan-kan tugas !!!! Jangan besar kepala, ra'ayat adalah tuan kamu…..Faham ???

Ahli SUHAKAM yang ada itu bukanlah sebarangan orang jika nak di-banding-kan dengan para menteri dan setiausaha parlimen. Merika semua mempunyai rekod yang berseh !!!!! Tidak seperti kelian semua, hanya tahu YES SIR !!!!!! sahaja. NO tidak langsong, hanya tahu anggok saja…. Salah ke … betul ke…. Belakang kira !!! Hati Boss perlu di-jaga.

Dalam soal siasat antara orang awam dengan Polis !!!! pihak SUHAKAM mendapati banyak perbezaan antara kedua-nya. Orang awam menjawab secara terus manakala polis pula terpaksa menjawab dengan membaca teks yang telah di-sediakan. Bila soalan ‘impromptu’ di-ajukan, maka jawapan yang di-beri ialah ianya akan di-jawab oleh polis lain yang bakal di-soal. Nampak sangat Polis ni BODOH. Jawab mengikut teks yang di-beri oleh panel lain. Macham ROBOT yang tak ada perasaan kemanusiaan langsong. Berbohong itu jika di-arah-kan oleh Boss maka wajib-lah bohong walaupun jiwa tahu bohong itu berdosa, tapi demi nak dapat gaji lumayan dan naik pangkat, persetan dengan dosa dan pahala. Makan gaji duit HARAM bagi makan anak dan bini dengan duit HARAM. Sampai-kan masa arahan bersurai pun polis nak kelentong !!!!! Bukan-kah telah di-kata-kan tadi SUHAKAM ini memang bijak !!! Bukan macham Menteri dan S/U Parlimen, tahu jadi pak turut saja….. Sudahlah tu jangan jadi pembodek sangat .. Ingatlah sikit , Orang yang hampir lemas, akan mencari tempat berpaut, Kalian semua adalah batang burok dan akan lemas bersama-nya.

Kepada SUHAKAM, ra'ayat Malaysia menguchapkan jutaan terima kaseh kerana menjalankan tugas dengan adil . Jangan pedulikan pemerintah yang ZALIM. Hanya kepada SUHAKAM sajalah tempat ra'ayat mengadu. Merika sudah menjadi orang yang MUNAFIK. Mulut saja melafazkan kebaikan Islam sedangkan di-hati lain pula. Mereka menggunakan segala jentera kerajaan untok menghapuskan musoh2 politik mereka. Yang paling ZALIM adalah ISA !!!!! Kenapa mereka tidak di-adili di-mahkamah terbuka ?? KERANA TIADA BUKTI , SEMUA TUDUHAN ADALAH REKAAN SEMATA2.

Dendam kesumat Mahathir terserlah sudah, Pemimpin keADILan di-ISAkan sudah, Aktivis PAS pun sudah, Aktivis pelajar pun sudah yang belom lagi adalah para artis dan sasterawan saja. Pada artis dan sasterawan bersedialah untuk di-ISAkan. Kini giliran anda sedang menanti. Walau pun tiada bukti…. Namun bukti bisa di-ada2-kan.

Untuk menarik simpati Amerika, sanggop Mahathir melabelkan merika ini sebagai Mujahiddin …. Kenapa ?? ….sebab Amerika ni fobia dengan istilah Mujahiddeen dan Osama Ben Laden, maka di-kaitkan-lah Mujahidin Malaysia ini dengan Osama agar Amerika tidak menentang penangkapan kali ini.

Nampak-nya pemimpin Umno dan BN ini dah jadi gila babi dan sasau…. NYAHKANLAH MEREKA DARI SINGGAHSANA KUASA ITU SECEPAT MUNGKIN… Agar negara kita kembali puleh seperti dahulu yaitu di-zaman To’ Perak masih lagi berbangga menyambut dan melaongkan MERDEKA !!!!!! 3 X

- To' Perak
 

SILA KLIK UNTUK MENGIRIMKAN RESPONS KPD ARTIKEL INI
SEBARANG KERJA MENYALIN SEMULA ARTIKEL INI PERLULAH MENYATAKAN DENGAN JELAS SUMBERNYA ATAU MENYATAKAN URLNYA DAN TIDAK BOLEH DISIARKAN UNTUK TUJUAN KOMERSIAL TANPA KEBENARAN PENULIS.
Click Here!