.... PENJUALAN VCD DIPOLITAIKKAN
Oleh: To' Perak

VCD luchah dan VCD chetak rompak di-Negara ini bukanlah perkara baharu !!!! Malah telah lama di-ketahui umum kewujudan-nya di-pasaran tertutop atau terbuka.

Memang tidak di-nafi-kan tindakan pihak berwajib membuat serbuan di-premis2 dan di-pasar malam sentiasa di-lakukan, shabas di-ucap-kan.

Tetapi yang menghairankan, kenapa baharu sekarang di-kuatkuasa-kan tatkala BN sedang tenat !!!!!! Apa-kah ini sebagai satu daripada helah BN untuk menghalang penjualan VCD pembangkang sementelah cheramah oleh pihak BA di-haram-kan ??????

Jika benar BN ingen menghapuskan VCD luchah , To’ Perak setuju sesangat le !!! Boleh le para artis di-Malaysia ini menarik nafas lega. Tetapi To’ Perak nampak seperti ada udang di-sebalik Mee, yang menjadi sasaran sebenar-nya adalah penjualan VCD cheramah oleh tokoh2 pembangkang.

Bagi VCD cheramah pembangkang jangan-lah di-halang, kalau cheramah oleh para to’2 guru tak boleh jual VCD takkan tak boleh ????

Hai !!!!!! menteri2 Umno !!! To’ kesian melihat kelian, macham2 hilah kamu buat satu pun tak menjadi !!!!!

Macham2 hal dan kerenah kamu tonjol-kan di-TV !!! Black Metal, kamu kata To' Guru ashik bercheramah aje sampe lupe nak ngajor. Dah tu cheramah pun dah tak boleh, biorle teman2 semua menjual dan menonton VCD cheramah pulak. Kalau VCD Mat Sabu laku macham goreng pisang, kalau nak hangat lagi kita tengok VCD Ezam atau Saifuddin atau Mahfuz. Terangkat di-buat-nye weh !!!!!!!

Sekarang ini sebok pasal Kumpulan Mujahidin Malaysia pulak. To’ rasa samalah macham kesah Ezam dengan kawan2 dia tu. Semuenye FITNAH belaka, saja nak tunjok kuasa Mamak Bendahara… tak habeh2 menyusahkan orang.

Wahai !!!!!! Pak menteri Umno !!! dah tak ade keroje ke sampe VCD pun nak di-politaikkan !!!!!!!! Udah le tu!!!!!!! Umno memang dah nak tumpo ………..buatle amende pun tak ade di-perchaye dek ra'ayat…..pergi mampuih le kome !!!!!!!!!!!
 

SILA KLIK UNTUK MENGIRIMKAN RESPONS KPD ARTIKEL INI
SEBARANG KERJA MENYALIN SEMULA ARTIKEL INI PERLULAH MENYATAKAN DENGAN JELAS SUMBERNYA ATAU MENYATAKAN URLNYA DAN TIDAK BOLEH DISIARKAN UNTUK TUJUAN KOMERSIAL TANPA KEBENARAN PENULIS.
Click Here!