.... Tadika Berpolitik?
Oleh: Sorayanii

Assalamu’alaikum warahmatullahiwabarakatuh
Salam Reformasi Salam Sejahtera pada saudara saudari seperjuangan 

Artikal ini lewat disiarkan disebabkan olih siaran tergendala seketika

Tadika Berpolitik?
Mengikut berita ….Wakil rakyat bincang aduan terhadap prestasi ADUN Beseri

Begitulah senario politik Negeri Perlis Indera Kayangan Kingdom Of Ben Kassim hari ini. Budak budak tadika UMNO/BN  sedang main baling baling lumpur. Seorang telah tersalah ambil, tergenggam taik kucing melontar terkena muka Shahidan Kassim kesian ye hi! hi! hi!, merah padam lah muka Si Shahidan Kassim mukanya tercemar dek taik kucing.Mereka geng geng budak UMNO/BN  berganding nak mengacum kat Tok Guru Tadika perihal yang berlaku. Nasib Tok Guru Tadika UMNO/BN memilih anak murid yang terbaik meritokrasi @ penjilat terbaik katakaaaannnn!!! Terpaksa lah melayan kerenah budak budak tadika  niihhh Mereka katakan budak Zahidi tidak melaksanakan tugas dengan baik, selalu ponteng kelas. Manakan tidak ye!!! Budak Zahidi kena boikot, maklumlah bila dah kena boikot saluran dan hubungan terputus, bila terputus BA pula ambil peranan!
Termaklumlah Kubu kuat  Keadilan berhampiran rumah saudara Anuar Tahir  di Beseri (Alhamdulillah 2004 tidak perlu berteruk lagi le)

Kenapa boikot ye! Apabila Khir Toyo menjadi MB Selangor atas pilihan Meritokrasi Mahathir, maka timbullah inspirasi dibenaknya untuk menjadi MB Perlis Dengan penuh shahdu dan harapan mendapat restu dan sokongan padu dari Pak Lah Badawi. Bila pula ye?… Bila Pak Lah beri penerajang sulung pada punggung Mahathir hingga terjun tahta., dan Pak Lah bakal menjadi Perdana Menteri akan menobatkan budak Zahidi menjadi MB Perlis, sementelahan budak Zahidi niii anak saudara Pak Lah yang dikasihi, manja tok katakannnn!!! Dalam hal ini budak Shahidan Kassim sudah tentu tidak akan memberi ruang untuk budak Zahidi bernafas dan akan menentang nya habis habisan. Walaupun budak Shahidan ni bergelumang dengan kotoran dari hujung rambut hingga hujung kaki tetapi dia masih disayangi olih Tok Guru tadikanya sebab dia bijak mentadbir budak budak tadika yang lain. Abu Nawas Indera Kayangan ni  pandai melawak bodoh dengan muslihat  dikalangan Tok Guru dan guru guru tadika. Dia pandai memelihara lembu lembu hak milik terpelihara UMNO/BN  Dia beri lembu lembu ni makan rumput yang disawit dengan hidangan istimewa . Sekira nya budak Zahidi nak menetangnya nescaya lembu lembu rumput sawit akan membenteng di depan Shahidan dan akan menyondol dan menanduk budak Zahidi hingga terpelancut keluar kawasan.
    
Nah lihatlah sekarang masalah dalaman tidak dapat diselesai di dalam, kenalah cerita luar luaran, masalah dalam kelambu p*l*r tak mau keras pun cerita luar kelambu supaya semua orang, satu dunia tahu dan perihatin demi membodek dan mendapat highlight Dr perubatan Mahathir Mohamad kot kot bolih memberi nasihat yang terbaik (RM) kesian anak buah Mahathir yang dikasihi dan dimeritokrasi.ni Itu pun ada hati nak lamar PhD kunuuunnnn!!! Aiiii!!! Yiii!!! Yiii!!! geli le Bang Shahidan

Dalam kebingungan dan kekalutan nak perkeras bulu yang basah dengan berbagai isu dan agenda seperti KMM, Gerakan Bawah Tanah , Atas Tanah , Tepi Tanah  Penjuru Tanah dan berbagai retorik dan sandiwara politaiknya yang mengkerenah,  Shahidan masih berkesempatan nak mintak perhatian supaya mengkeras pada apa yang sudah lemah tidak bermaya lagi…..

BA 2004 tengok tengok lah sama!!! mereka semua dah tak ade tenaga, lemah tenaga berdayung patah, terkulai ditengah lautan…..
 

Sorayanii
UMNO Kuno
Indera Kayangan Kingdom of Ben Kassim
6 September 2001

….BA 2004 kalian
walaupun gagak tu hitam tapi tahinya putih….
Jangan dipandang merak kayangan, nampaknya indah, tetapi berpancarona tahinya

SILA KLIK UNTUK MENGIRIMKAN RESPONS KPD ARTIKEL INI
SEBARANG KERJA MENYALIN SEMULA ARTIKEL INI PERLULAH MENYATAKAN DENGAN JELAS SUMBERNYA ATAU MENYATAKAN URLNYA DAN TIDAK BOLEH DISIARKAN UNTUK TUJUAN KOMERSIAL TANPA KEBENARAN PENULIS.
Click Here!