.... Terbitan semula
Freemason: Apa sebenarnya?
Oleh: Alpine II
Dipetik daripada Diskusi MyJelah.com (Kuminiti Ilmu Malaysia)
http://www.myjelah.com

Assalamualaikum wrt wbt; 

Kehadapan sahabat-sahabat dan kawan-kawan sekalian. Pertama sekali, (dan mengajak kawan2 juga turut sama) berdoa agar diberi perlindungan oleh Allah s.w.t. semasa kita berbincang dalam hal-hal yang sangat-sangat sensitif serta mencabar kewibawaan akal, minda dan keimanan kita. 

Apabila kita bercakap tentang musuh-musuh Allah, yakni dalam kata lain.... musuh-musuh Islam, bermakna... mereka ini adalah terdiri daripada rakan-rakan jenis Iblis dan Syaitan. Maka, hendaklah kita menggunakan akal, dan dalil-dalil aqli dalam menepis segala hasutan syaitan yang mahu menyesatkan kita, setiap kali kita mahu membincangkan sesuatu isu... yang berkaitan dengan intelek, mahupun kerohanian. 

Benar sabda Rasulullah s.a.w. 
"Allah tidaklah menciptakan sesuatu kejadian yang lebih mulia daripada aqal

Dan tambah baginda: 
"Apabila manusia mendampingi Allah dengan amalan kebajikan, maka engkau dampingilah Allah dengan aqal fikiran engkau." 

Baginda juga bersabda: 
"Tidaklah beruntung seorang lelaki (dengan satu pemberian) dibandingkan dengan kelebihan kurniaan aqal yang dapat membimbing pemiliknya kepada petunjuk dan menahan dari perkara yang buruk." 

(Hadith Riwayat Al-Mujbir) 
Adapted from Apa Ertinya Saya Menganut Islam - Fathi Yakan. DEWAN PUSTAKA FAJAR. 

Berbalik kepada persoalan mengenai FreeMason. Saya sudah membuat kajian terperinci melalui pembacaan, dan pengkajian... serta perbincangan dengan ustaz-ustaz serta ramai lagi rakan-rakan se-institusi dahulu dan mereka mendapati, bahawa: tidak kiralah sama ada Freemasonary ataupun Illuminati dan lain-lain, maka ianya adalah tetap sesuatu yang berkonsepkan anti-agama dan melanggar titah perintah Allah s.w.t. kepada hambanya (manusia) dalam mengabdikan diri kepadaNya. 

Dalam konteks Islam (sambil tidak menolak pemikiran asal agama samawi lain spt. agama ahlil kitab "injil, taurat, zabur" - & Kristian)..... kita adalah diwajibkan mengabdikan diri kepada Allah s.w.t. kerana Dialah Al-Khalik (yakni pencipta) dan Dialah Tuhan yang Maha Esa*. Menjadikan bumi dan langit di dalam masa 6 hari. Dia menjadikan kerajaan di langit serta takhtanya di Arasy'. Tiada kelebihan yang Maha Tinggi selain daripadaNya. 

-*Seelok2nya kita menghafal 99 nama Allah s.w.t. dan Sifat 20. 

Benar Firman Allah s.w.t. yang berbunyi: 
"Tidak aku jadikan Jin dan Manusia kecuali untuk mengabdikan diri (dan beribadat) kepadaKu." 

Setelah saya mengkaji tentang Freemason, saya dapati bukan hanya Freemason ini berkisar tentang anti-agama, malah mereka juga merupakan sebuah pertubuhan sosial (yg. lebih dekat kepada NGO di zaman sekarang)..... yang memperjuangkan kepada FreeSpeech, FreeWorld, FreeSex, Free... and Free and Freedom. 

Freedom bermaksud kebebasan, dan itulah yang diperjuangkan oleh Freemason. Mereka adalah pengasas kepada pertubuhan so-called Illuminati. Illuminati adalah kosa-kata yang berasal daripada bahasa agama Kristian Greek lama, yang bermaksud.... (lebih dekat kepada) kejahatan. So, every newly born baby..... diaorang kenalah membawa ke gereja dan dibaptiskan dengan memiliki seorang bapa pembaptisan mereka sendiri. Ini kononnya untuk mengelak daripada segala kejahatan (ataupun sin) yang dipanggil dalam kitab lama mereka, Illuminati. 

Di dalam Islam, setiap bayi yang baru dilahirkan... hendaklah diazankan ke telinga mereka, supaya syaitan tidak masuk (& berak ke, kencing ke) dan supaya (kita berdoa) nanti anak itu akan dibesarkan dalam keadaan yang Islam, bersih dan suci... serta jauh daripada kekufuran. 

Lambang Freemason ialah, mata satu yang diletakkan di dalam piramid: 

"Who is that man over there? I don't know him. What is he doing? Is he a conspirator? Have you searched him? Give him till tomorrow to confess, then hang him! Hang him!" -Oscar Wilde (1854-1900), Anglo-Irish playwright, author. The Czar, in Vera, or the Nihilists, act 2. Prince Paul replies, "Sire, you are anticipating history. This is Count Petouchof, your new Ambassador to Berlin." 

Berdasarkan fakta sejarah: Pengasas Freemason ialah Adam Weishaupt. 

"Later, the title of illuminati was used by a secret society founded by Adam Weishaupt that aimed to combat religious thinking and encourage rationalism." 

Adam Weishaupt adalah seorang lelaki yang disyaki membebaskan Adolf Hitler daripada rumah anak-anak yatim dan kemudian, mencadangkan Hitler supaya membunuh kesemua orang yahudi di Eropah (kerana mahu membalas dendam ke atas ayah Hitler yang berbangsa Yahudi). 

Pernahkah anda menonton kisah (filem) "End of Days" lakonan - Arnold Susahnakeja

Dalam filem itu, dapat sedikit sebanyak difahamkan bahawa, pertubuhan-pertubuhan anti-agama seperti Freemason, Illuminati dan Zionis mahu menunggu seseorang yang "superior" dan boleh memimpin mereka bagi menguasai dunia dengan satu falsafah. FREEDOM. 

Presiden Bush telah berkata: "Our freedom has been attacked by them (terrorist). We will find them, chase them...." 

Mengikut fakta ini, kita dapati.... ada logiknya serangan udara di WTC (maybe) adalah satu konspirasi terbesar yang pernah dilakukan oleh mana-mana ahli konspirasi yang masih hidup di dunia ini. 

Berdasarkan satu fakta yang lain: "Jika anda mahu menjadi ahli Freemason, anda hendaklah memiliki 5 perkara": 

1. Being a man, freeborn, of good repute and well-recommended. 
2. A belief in a Supreme Being. 
3. Ability to support one's self and family. 
4. Of lawful age. 
5.  Come to Freemasonry of their "own free will and accord". 

Setakat ini dahulu untuk kali ini. Saya akan sambung lagi, dengan memberikan pendapat tentang "Mengapa Mata Satu itu di tandakan pada Pyramid?" dan ingatlah bahawa segala yang baik itu datangnya daripada Allah s.w.t. dan segala yang buruk itu adalah melalui kelemahan saya sendiri. 

Last info: From Dictionary, Freemason means: Member of the society of mutual help etc. having elaborate secret rituals. Such as: Freemasonry

-Alpine2

Kembali ke Kompilasi Mahathir dan Freemason

- CETAK & SEBARKAN -FREE - An online program to make a huge income. more info
Click Here!
https://e-umno.tripod.com/