.... Terbitan semula
'PERSEKONGKOLAN' – SATU BUDAYA  CIPTAAN MAHATHIR-DAIM KERANA TERLALU TERSEPIT!!
Amin Sapiro - 29 Mac 2000

Ketahuilah, "PERSEKONGKOLAN" (Kolusi atau collusion) adalah satu BUDAYA terbaharu amalan pemimpin UMNO. Ia telah memberi kesan yang amat dahsyat terhadap pergolakan UMNO hari ini. Persoalannya: Sebodoh manakah orang Melayu Abad Ke-21 ini akan hanya terjawap dengan meneliti bagaimana Mahathir-Daim dan Abdullah Bedawi, sekongkol WANITA seperti Rafidah Aziz dan Hishamuddin Hussein dari PEMUDA; melaksanakan agenda mereka.

Kesemua mereka sudah hilang akal kerana terlalu terdesak dan tersepit. Umpama seekor anjing, jika tersepit –  mereka ini juga dengan cekap mengatur AGENDA untuk menggigit sesiapa saja!! Perhatikan apa yang mereka TELAH, SEDANG dan AKAN mereka lakukan seterusnya dalam menghadapi Perhimpunan Mei 2000 ini. Kita akan tengok apa akan jadi kepada mana-mana pemimpin UMNO yang menentang mereka. 

Persoalan Pertandingan jawatan yang diheboh-hebohkan itu, walaupun dapat diatasi, tetapi bagi orang Melayu – isu itu tidak membuktikan bahawa UMNO adalah Demokratik. Kerana, budaya “Persekongkolan" itu membunuh aspek Demokrasi yang wajar dijadikan asas; tetapi telah dimatikan dan dibuang jauh-jauh oleh mereka yang bersekongkol itu!! 

Perhatikan apa kesan dari wujudnya Budaya baru itu: 

Harta UMNO Telah habis DIROMPAK! 

Melalui “Persekongkolan” itu, Mahathir-Daim telah mempastikan segala harta UMNO (bernilai berpuluh-puluh billion dolar) yang telah mereka ROMPAK dari perbendaharaan UMNO (melalui tipu helah yang licik) tanpa diketahui oleh orang UMNO sendiri, akan jadi milik mereka. 

Harta-harta itu telah diangkut keluar negara, menjadi harta milik mereka sendiri. Harta UMNO yang tinggal sekarang hanya hutang berbilion-bilion. Mahathir & Daim meninggalkan hutang itu untuk dibayar oleh orang UMNO, orang Melayu dan rakyat negara ini yang HANYA boleh ditebus beberapa generasi kemudian. Sementara itu, semua suku-sakat, anak beranak Mahathir dan Daim serta kuncu-kuncu Kroni mereka hidup senang lenang di mana-mana sudut negara dunia. 

Kerana DS Anwar tahu hal "busuk" ini, dan beliau menentang sekerasnya; maka beliau telah dikhianati oleh sekongkol “Mahathir-Daim”. Anwar dipenjarakan atas keputusan dan arahan Mahathir supaya tidak dapat menghuraikan penyelewengan dan penipuan harta UMNO ini kepada orang UMNO dan orang Melayu yang mengharapkan UMNO akan memperjuangkan nasib mereka. 

Selagi Mahathir-Daim menerajui UMNO, perkara ini akan ditutup. Kerja "busuk" mereka merompak hak UMNO, orang Melayu dan rakyat akan berterusan. Jika orang Melayu mahu mendapat semula hak dan harta mereka, orang UMNO hanya ada satu pilihan sahaja, iaitu: "Tumbangkan Mahathir dan sekongkolnya”. Dan, jika orang Melayu mahu mengembalikan hak rakyat itu – mereka hanya ada satu pilihan sahaja, iaitu: "Tumbangkan  UMNO kali ini. Jangan undi UMNO/BN!". 

Itu saja caranya. Itu adalah hak rakyat! Dengan itu, kerajaan Alternatif Baru akan mengheret mereka ke muka Pengadilan Rakyat dan memaksa segala wang rompakan itu dikembalikan ke Perbendaharaan UMNO. 

Ingat lah: Harta dan hak orang Melayu sekarang ada ditangan Mahathir-Daim bernilai berpuluh-pulu billion, hasil dari mereka menggunakan nama UMNO untuk mendapat kekayaan peribadi!! Mereka menggunakan Dasar Ekonomi Baru untuk mengaut faedah diri. 

Ini adalah kebenaran dan kenyataan. Mahathir-Daim tidak dapat berdalih lagi. Tetapi mereka akan BERJAYA menutupnya selagi mereka berkuasa!! 

Menggunakan “Abdi Upahan” 

Konsep “Persekongkolan” itu telah mendorong kepada apa yang berlaku dan dilakukan oleh Ali Rustam di Melaka dan terhadap rakyat Melaka.  Apa yang dilakukannya adalah satu petanda yang nyata bahawa Mahathir telah menggunakan konsep “Abdi Upahan” seperti itu untuk kepentingan dirinya. 

Memang Mahathir berdendam terhadap kepimpinan PAS/BA kerana memberi beliau malu paling besar hingga satu dunia mencemek muka kepada Mahathir. Tetapi Mahathir lupa bahawa tindakannya itulah yang menyebabkan orang Melayu hilang keyakinan terhadap UMNO/BN!! Ia tidak wajar dipalitkan kepada pimpinan PAS sebagai alasan “dungu dan bebal”. Ia cuma alasan ‘bodoh’. Ada UDANG DISEBALIK BATU!! 

Kerana itu, Mahathir hilang kewibawaan. Mahathir hilang harga diri. Mahathir sudah dianggap tidak laku di negara sendiri. 

Yang paling menakutkan Mahathir ialah: Yahudi sekongkolnya sudah hilang keyakinan terhadap beliau!! Andainya Mahathir tidak mengambil tindak menunjukkan “kuasa”, maka Mahathir akan kehilangan pertolongan jika beliau jatuh dalam pilihanraya ke-11 nanti.

Ini amat mengerikan Mahathir. Kerana itu, Mahathir akan melakukan apa juga asalkan ia berkuasa. Dengan itu, jangan harap Perhimpunan UMNO Mei 2000 akan menghasilkan apa-apa yang bermanfaat kepada orang UMNO dan seterusnya kepada orang Melayu. Mahathir akan bersandiwara lagi!! 

Mahathir Menafikan HAK-HAK Orang Melayu

Berapa kali kah Mahathir mengutuk dan mempersenda Pengusaha Kecil Melayu (IKS), kununnya mereka masuk UMNO kerana hendak mendapat kemudahan dan kekayaan. Persengkokolan pendatang baru, iaitu  Abdullah Bedawi telah memperkuat kedudukan Mahathir mengutuk petani-petani Melayu kerana mengharapkan subsidi baja (contohnya).

Hingga hari ini, Mahathir sendiri berbangga menuduh "Orang Melayu berbudaya "subsidi"...!". Sungguh malu dan memalukan. Sepuloh juta orang Melayu dan 8 juta petani-petani Melayu di negara ini dikutuk oleh Mahathir!! Mahathir memalukan orang Melayu sendiri. 

Tetapi, orang Melayu tidak harus malu!! Sebenarnya Suku-sakat dan anak-anak Mahathir lah yang rakus diberi SUBSIDI oleh Mahathir!! Berbilion-bilion
ringgit!! 

Mengapa Mahathir sanggup memalukan orang Melayu? Sebab Mahathir bukan berasal dari zuriat orang Melayu. Mahathir tahu orang Melayu mudah diperkotak-katikkan kerana bodoh sombong tak mengenal untung (dalam buku Mahathir "Malay Dilemma", Mahathir mengatakan orang Melayu adalah "DOCILE"!). Mahathir tak peduli, sebab dia berketurunan Mamak India!! 

Arahan YAHUDI Freemason

Hari ini Pengusaha Kontraktor di Melaka yang menyokong Pembangkang (katanya – walaupun tanpa bokti) akan disingkirkan dari menerima kontrak Kerajaan. Sebelum itu, tenaga profesional (orang Melayu) seperti Doktor, Peguam dan Arkitek telah disingkirkan juga. Diikuti pula dengan tindakan ke atas 2 buah Bank (satu darinya Bank Islam Makaysia) kununnya -  pekerjanya melakukan pembocoran rahsia penyimpan wang Rasuah pemimpin UMNO!! Itu adalah proses membunuh perusahaan berteraskan Islam. Mungkin itu adalah arahan YAHUDI Freemason terhadap Mahathir!! 

Mahathir tidak akan berterima kasih kepada orang Melayu kerana diterima masuk menjadi ahli UMNO!! Apa yang sebenarnya terjadi - MAHATHIR & DAIM lah (serta anak-anak, suku-sakat, saudara mara mereka) telah menggunakan UMNO untuk menjadi kayaraya dengan mudah hingga harta berbillion-billion ringgit di dalam dan luar negara. Bila jatuh muflis, maka orang UMNO dan orang Melayu sendiri dipaksa menanggung hutang itu. Ini lah dia SUBSIDI yang paling besar ditanggung oleh rakyat untuk seseorang. Orang Kampung, petani sendiri yang dipaksa menanggung subsidi untuk anak-anak Mahathir!! 

Apa yang dibentang di atas hanya sekelumit saja. Anda akan dapat meneliti bagaimana elemen budaya “Persekongkolan” dalam UMNO telah menyaksikan penyokong UMNO telah meninggalkan UMNO dan berhijrah ke Parti yang mereka senangi. 

UMNO sudah hampir kepada penghujung jalan. Mungkin Mahathir dan “sekongkol”nya sudah tahu, bahawa Kemusnahan sudah terlalu hampir. Biarkanlah!! Sejauhmana Mahathir akan bersekongkol dengan YAHUDI – kita akan lihat selagi UMNO  mengangkat Mahathir sebagai Presiden mereka!! 
 

Amin Sapiro 
(Ahli UMNO Atas Pagar Berduri)

- CETAK & SEBARKAN -FREE - An online program to make a huge income. more info
Click Here!
https://e-umno.tripod.com/