.... Hikmah Serangan terhadap Amerika
Oleh: Abu Majahed Abdullah Azzam

Serangan ke atas bangunan kembar Pusat Dagangan Dunia yang merupakan salah satu bangunan tertinggi di dunia dan ia menjadi mercu tanda New York pada jam 9.00 pagi waktu Amerika secara berasingan dalam tempoh 18 minit kelmarin (11 September 2001) serta Jabatan Pertahanan Amerika (Pentagon) di Virginia secara tiba-tiba
disambut dengan laungan takbir oleh penulis yang begitu kecewa dengan sikap double standard Uncle Sam
menjadi pemelihara negara haram Israel. 

Penulis merasakan amat wajar sekiranya benar apa yang didakwa oleh Presiden George Bush yang memberi reaksi segera dengan menyifatkan tragedi itu sebagai "serangan pengganas" yang tidak lain ditujukan kepada pejuang-pejuang Islam yang digelar dengan pelbagai gelaran buruk seperti pengganas dan sebagainya. Itulah
nilai harga yang perlu dibayar oleh Amerika di atas tindak-tanduknya mendalangi kegiatan anti Islam. 

Serangan berani mati itu dipercayai dilakukan oleh pejuang-pejuang ala HAMAS dan Hizbullah adalah merupakan operasi yang terbaik di permulaan abad baru ini jika dibandingkan dengan serangan-serangan gerila yang kecil di Lubnan dan Israel dalam menghancurkan kepentingan sebarang kepentingan Yahudi dan sekutu terbesarnya, Amerika.

Apa yang menariknya, para penyiasat persekutuan Amerika sehingga kini keliru dan tidak siapa dapat memastikan apakah kesemua pesawat yang merempuh bangunan-bangunan strategik di Amerika secara serentak hari ini adalah merupakan pesawat yang dirampas oleh pengganas. Bagaimana Amerika yang selama ini diura-urakan sebagai sebuah entiti yang mempunyai sistem pertahanan negara yang paling canggih gagal mengesan perkara semudah itu.

Ini mengambarkan kepada kita khususnya umat Islam yang telah lama ditindas oleh pengganas Yahudi dan Amerika bahawa Amerika hanyalah hebat di atas kertas dan statistik sahaja tetapi bukan realitinya.

Peristiwa bersejarah ini perlulah direnungi oleh ummah dalam usaha untuk meningkatkan motivasi diri bahawa kita mampu membebaskan bumi tercinta Palestin dari terus menjadi ratahan Yahudi. Syaratnya ummah hanya perlu bersatu dan berjuang di atas semangat Islam dan bukannya dengan semangat nasionalisma sempit sepertimana kumpulan kecil Hizbullah mampu menghalau Yahudi dari Lubnan berbanding dengan gabungan Mesir, Syria dan Jordan di atas dasar perkauman Arab gagal mengalahkan Yahudi. 

Pertembungan ‘putih’ yang mewakili negara yang menyokong Yahudi dengan ‘Hijau’ yang berpaksikan Islam setelah kejatuhan kuasa ‘merah’ Soviet Union seperti yang diungkapkan oleh NATO adalah pertarungan yang panjang sehingga Islam akan bangkit semula menggantikan barat dalam mentadbir dunia ke arah keadilan dan keamanan sejagat yang diidami segenap penduduk bumi.  

Abu Mujahed Abdullah Azzam - 13.09.2001
mpkangar_kmm@yahoo.com

SILA KLIK UNTUK MENGIRIMKAN RESPONS KPD ARTIKEL INI
SEBARANG KERJA MENYALIN SEMULA ARTIKEL INI PERLULAH MENYATAKAN DENGAN JELAS SUMBERNYA ATAU MENYATAKAN URLNYA DAN TIDAK BOLEH DISIARKAN UNTUK TUJUAN KOMERSIAL TANPA KEBENARAN PENULIS.
Click Here!