Artikel Terbitan Semula - Tarikh siaran asal: 06.05.2000
Siapakah Sebenarnya Presiden Yang Anda Kasihi?
Dipetik drp FGR

Wahai ahli Umno.
Siapakah sebenarnya Presiden (menang tanpa bertanding) yang anda kasihi?

There is not going to be a democracy in Malaysia; there never was and never will be”: Mahathir Mohammad, REVIEW, Sept 20th 1969.

Itu dia ucapan Mahathir semasa dipecat dari UMNO ketika di bawah Almarhum Tunku Abdul Rahman 31 tahun yang lalu dan sesungguhnya YTM Tunku mempunyai wisdom of the elders yang membolehkan beliau nampak betapa bahayanya si Laknatullah ini kepada negara Malaysia suatu ketika nanti. Nahhh.. ambik, penantian itu pun berlaku sekarang setelah 30 tahun berlalu. Segala kata kata Mahafiraun telah termakbul malah yang indahnya  ianya terbukti semasa rejimnya.

Ketika kebiadabannya justeru dipecat daripada UMNO ketika itu, YTM Tunku sedikit pun tidak mengaibkannya, jauh sekali nak seretnya ke mahkamah, nak bersusah payah merasuah dan menggugut Menteri Menteri, Peguam Negara, KPN, Hakim dan segala jenis jentera kerajaan jauh sekali nak angkut segala tilam, tikar dan bantal Mahathir ke mahkamah sepertimana yang dilakukannya sekarang. Sekurang kurangnya pemimpin tua seperti YTM Tunku masih ada rasa belas kasihan dan berperi kemaknusiaan serta tahu menjaga maruah orang lain.

Apa yang paling ketara ialah tindakan Mahathir dulu. kini dan seterusnya adalah semata mata untuk mengaibkan serta menjatuhkan maruah DSAI dan keluarga khasnya, serta menghina agama Islam dan bangsa Melayu amnya! Inilah agenda utamanya untuk menguburkan terus DSAI dari menjadi pemimpin unggul di dalam sejarah Malaysia, kerana Mahathir memang telah sedia maklum bahawa DSAI memang lebih unggul, berkarisma dan berkaliber dari mana mana pemimpin di dalam sejarah negara ini, baik dari segi personaliti, amalan dan kepimpinannya. Inilah dia rupa seorang PENGKHIANAT DURJANA AGAMA, NEGARA dan BANGSA yang terunggul di dalam sejarah negara kita, iaitu Mahathir s/o Mohammed Escandeer Kutty.

Wahai orang orang UMNO, sedarlah kamu bahawa pimpinan agong kamu kini sebetulnya telah menjual kamu semua dengan “2 seduit” sahaja. Sedar tak yang wang UMNO RM 1 Billion telah dilesapkan oleh si Mahafiraun dan si Dajjal Daim itu? Nah.. kini sekali lagi si Dajjal make a come back ke Treasury, apa lagi… raya hindulahhh..  siap dengan “wail wail (neraka wail) ber”kavadi” sakanlah suku sakat mereka menghisap darah kesemua yuran yuran ahli UMNO, asset UMNO dan pelaburan UMNO! Tanyalah Halim Saad berapa jumlah asset UMNO yang ex-bini dia (Noraini) pegang secara peribadi?? Kesihan si anjing anjing kurap UMNO di ceruk ceruk negeri punyalah teruk disumbatkan slogan “untuk parti, demi parti, keutamaan parti, perpaduan parti” tetapi hakikatnya UNTUK “Presiden Parti dan Kroni” pak cik mak cik oi…….

Di mananya kepentingan parti dan demokrasi UMNO kalau segala bentuk kegilaan kuasanya jelas terserlah di dalam rombakan kabinet berserta penundaan perhimpunan agong dan pemilihan tahunan parti dan disekat calun calun tertentu untuk bertanding jawatan?. Frankly, tidak pernah rakyat terfikir yang ahli ahli UMNO sebegini bahlul dan pengecut… depan depan mata si Mahathir itu kencing, sepak dan terajang kepala diorang... punnn dikatakannya BAGUSSSSSS, wise thinking!!! Beleklah baik baik line up kabinet Mahafiraun tu, ada ke pula dikatakannya tersilap membaca perlantikan Dr.Siti Zaharah sebagai Menteri??? Ini mesti ada “pressure cooker” yang memanaskan bontotnya kut selepas itu? Lebih nanya ialah  “demotion” of Dr.Afifuddin yang begitu professional di dalam perkhidmatannya di KK selama ini, cuma sebab suggestionnya semasa persidangan mahkamah MT pada 3 Sept 98 sahaja merupakan satu dosa terhadap Mahafiraun. Perlantikan the Dajjal Daim tidak menghairankan kerana memanglah dah sah mereka berdua penyamun besar harta rakyat!

Hai tak kanlah ini pun semua orang UMNO tak perasan kut, tak kanlah dengan perlepasan jawatan Mahaultra daripada MK1 dan MDN saja kamu semua dah senang hati.. itu adalah muslihat je… Pak lah pegang TPM dan MDN, awat hampa semua ingat dia ada power sangat ke??? Peegi dahhhh aku bimbang Abdullah Bin Hj.Ahmad Badawi kini tak ubah sama seperti Abdullah Bin Ubai Bin Salol sahaja…. Kalau betul Pak Lah ni seorang yang berhemah dan berakhlak tinggi takkan lah dia mula mula dulu sikit punya lantang ke menolong penyebaran fitnah ini walaupun masa tu masih berada di luar negeri lagi???

Pak Lah … Pak Lahh… kesian kat Allahyarham Ustaz Badawi.. ingatkan anak dia dapat mendoakan something di dunia ni, rupa rupanya anak dia pun penganut ajaran Mahadewata juga… Tak kan you nak jadi penyapu si Mahafiraun pulak Pak Lah… lagi terhina tau. Sanggup ke kena himpit dengan tanah dan di salai di dalam neraka nanti?
 
“Hai orang orang yang beriman, janganlah kamu angkat walimu (dari) kaum yang dimurkai Allah, sesungguhnya mereka telah putus asa terhadap negeri akhirat sebagaimana orang orang kafir yang telah berada di dalam kubur berputus asa.” (Al Mumtahinah :13)

Kepada saudara saudaraku yang seiman yang masih utuh keyakinan dan ketaqwaan kita kepada Allah Subhanahu Wata’ala perbanyakkanlah membaca Al Qur’an sebagai penawar jiwa agar kita tidak dapat dilalaikan dengan buaian janji janji kosong dan gimmick murahan si Mahafiraun dan barisan pimpinan penderhaka daripada UMNO Terlalu banyak peringatan peringatan yang diberikan Allah melalui Al Qur’an agar kita semua menemui siratul mustaqhim, ayuh jangan kita leka lagi tentang apa saja tipu daya si Mahafiraun dan kuncu kuncunya. Tekadkan perjuangan ini semata mata untuk menegakkan kembali syiar serta daulah Islamiah di bumi ini, untuk Allah dan untuk RasulNya.

Hanya ada dua pilihan sahaja di dalam sunnah orang berjuang ia itu SYAHID atau MENANG. Now is the time ……
 
Penulis: Tidak diketahui
Dipetik drp FGR


FREE - An online program to make a huge income. more info
Click Here!