TAG 1756:
Kartel Minyak Barat Letupkan Nuklear di Hotel Taba
Untuk bertahun lamanya Taba digunakan oleh agensi Perisikan Barat sebagai ‘Beirut Baru’, tapak selesa dan berkecuali di mana pengganas yang digajikan Mossad dan CIA boleh merancang operasi sulit terhadap negara kaya minyak Timur Tengah. Akan tetapi kesemua agensi itu sudah melampaui batas apabila mereka mempelawa eksekutif Yukos turun dari Moskow, dalam usaha untuk memasukkan Russia dalam senarai sasaran mereka.

Western Oil Cartel Nuked in Taba Hilton
For years Taba has been used by western intelligence agencies as the 'New Beirut', a convenient and apparently neutral venue where terrorists employed by the Mossad and CIA could plan covert ops against the oil-rich nations of the Middle East. But these agencies went a giant step too far when they invited Yukos executives down from Moscow, in a bid to add Russia to their hit list

Copyright Joe Vialls, 13 October 2004   - Laman M@RHAEN


 
Sesiapa yang mengkaji letupan bangunan Alfred P. Murrah di Oklahoma, akan sedar tentang persamaan ketara dengan kejadian Hotel Hilton Taba di Mesir. Gelombang letupan berkelajuan hipersonik dengan kemasnya mengghaibkan keseluruhan muka hadapan bangunan itu, dan empat hari kemudiannya pada 11 Oktober 2004 ABC melaporkan “pekerja penyelamat Israel dan Mesir menamatkan misi mereka dalam pengeboman Hotel Taba selepas gagal menemui mayat mangsa.” Hanya senjata kritikal nuklear sahaja yang mampu menghasilkan suhu dan tekanan yang maha hebat yang diperlukan untuk menukar 16 mangsa yang hilang kepada cahaya dan kepanasan yang ghaib.

Dengan harga minyak yang melonjak melebihi paras US$50.00 satu tong, ianya menjadi semakin jelas kepada kebanyakan rakyat Amerika betapa pencerobohan haram ke atas Iraq adalah penyebab utama kepada bencana itu. Dengan menolak ke tepi salah maklumat yang disogok termasuk ‘ketidakcukupan minyak’ serta “keperluan minyak China yang meningkat’, ramai yang sudah mengintai di sebalik tabir pembohongan dan menyedari tidak ada satu pun dari faktor baru itu wujud sebelum Wall Street mengarahkan pengorbanan sia-sia tentera AS, semasa dan juga selepas pencerobohan Iraq yang mengundang bencana itu.

Sekiranya rakyat Iraq dibiarkan meneruskan urusan kedaulatan mereka sendiri tanpa kacauganggu oleh penjenayah perang dari Hemisfera Barat, dua juta tong minyak Iraq tentu sahaja akan mengalir ke pasaran setiap hari lantas harga minyak sejagat pada hari ini akan berkisar sekitar US$24.00 hingga US$26.00 satu tong. Akan tetapi dengan sistem grid saluran pengedaran minyak Iraq musnah terbakar, lain-lain negara pengeluar minyak telah diminta memenuhi permintaan untuk menampung keperluan minyak Amerika yang dahagakan bahan itu dan menutup kecuaian serta kesalahan jelas Wall Street.

Secara tekniknya lain-lain negara pengeluar mampu menampung kekurangan minyak sekiranya mereka termasuk Russia dan Iran bekerjasama, lantas mengepam minyak secukupnya bagi membolehkan Jongos Zionis di New York mengisi semula jentera perang penakluk Amerika, bagi menyerang Iran dan mungkin juga Russia kemudiannya. Sekarang cuba bertanya kepada diri anda, jika anda adalah orang Russia atau pun Iran, apakah anda akan bergegas meningkatkan kadar pengepaman minyak anda sehingga maksimum untuk membantu “Orde baru Dunia’ memandu kereta kebal Abrams menyeberangi sempadan kedaulatan anda bagi membunuh serta mencabul anak-anak dan isteri anda? Oh! Anda tidak akan melakukannya? Baguslah! Selamat datang ke dunia sebenar….

Terdapat beberapa penjaja fringe di Internet yang secara sewel mendakwa yang Presiden Russia Vladimir Putin ialah bahagian penting dalam kumpulan misteri sejagat “Illuminati”, yang secara hipotesisnya dimiliki dan dikuasai oleh Wall Street, dan hanya menunggu sahaja isyarat rahsia (atau goyangan tangan) dari Manhattan untuk membanjiri Utara Amerika dengan minyak mentah yang teramat murah. Agak menyedihkan kerana penjaja cerita “Illuminati” itu jelas sewel serta tidak berpijak di bumi nyata. Dalam tahun 2003 Amerika, Britain serta Australia telah mengisytiharkan Perang Dunia Ketiga ke atas keseluruhan Hemisfera Timur yang kebetulannya terletaknya bumi Russia dan Iran.

Sebaik saya menulis laporan ini, adalah merupakan satu fakta betapa Iran dan Russia telah meningkatkan penghantaran minyak mentah secara ‘pintu belakang’ ke sekutu di Hemisfera Timur yakni China dan Korea dalam matawang tempatan, sementara dalam masa yang sama mengurangkan pengeluaran minyak ke Hemisfera Barat melalui Pasaran Rotterdam dalam matawang US Dollar. Strategi ini akan meningkatkan lagi keadaan kekurangan minyak yang sudah pun kritikal di Amerika dan memacu harga minyak secara bahasanya sehingga melepasi bumbung. Sekurang-kurangnya dalam teori, sekiranya kedudukan ini dipertahankan sehingga lebih enam bulan, Amerika akan menderita keruntuhan ekonomi, sekali gus melemahkan ancaman tentera Zionis kini terhadap seluruh dunia.

Sudah pun menjadi rahsia yang terbocor selama bertahun-tahun betapa Amerika tidak dapat bertahan dengan penggunaan minyak mentah yang sentiasa meningkat melainkan sumber minyak ‘percuma’ dijumpai. Dan semula jadinya, jika Amerika tidak dapat mencari jalan menjadi kendiri dalam soal minyak mentah (sama ada domestik atau mencuri), kemudiannya negara Yahudi si parasit di Palestin pun akan turut kaput dalam masa yang sama. Negara Haram Yahudi itu berkelangsungan secara eksklusif atas kemurahan menjelikkan oleh pembayar cukai Amerika yang sebahagian besarnya orang Kristian yang tidak pintar, bermaknanya bencana yang melanda Amerika akan turut menghasilkan bencana di negara Haram Yahudi itu. Atas tujuan itu lah kenapa Jongos Zionis merancang Operasi Shekkinah yang telah saya dedahkan pada 30 Januari 2002 sebagai satu rancangan lengkap bagi mencuri simpanan minyak Iraq sekali gus menghalang bencana yang menakutkan itu. Bagi pembaca yang tidak begitu memahami akan pencetus kritikal kepada “Operasi Pembebasan Iraq”, satu link telah disediakan pada bahagian bawah artikel asal.

Harus diingat betapa banyak operasi termasuk ‘Shekhinah’ memerlukan peralatan khusus dan kadangkala bantuan pakar daru negara-negara di luar dari Amerika atau Negara Haram Yahudi, bermaknanya yang negara sulit dan berkecuali perlu digunakan apabila mengatur pelbagai komponen operasi. Menjelang tahun 80an Beirut telah amat berkesan dalam tugas itu, secara bahasanya dijalari oleh ejen dari Amerika dan Negara Haram Yahudi, saling memerah otak dan merancang segala macam kejahatan terhadap bangsa Islam Timur Tengah. Di sinilah sebagai contohnya Mossad berjaya ‘menukar’ Abu Abbas dan Abu Nidal, lantas ,mencipta gelombang kejutan serangan pengganas ‘Islam’ sebagai proksi di seluruh dunia. Apabila memperkatakan tentang operasi sulit dan pelencongan media, Yahudi memang tiada saingan.

Beirut mungkin akan kekal sebagai bandar pilihan jika tidak kerana kejahatan dahsyat yang dilakukan oleh ‘Menteri Pertahanan” Yisrael Ariel Sharon, yang amat gemar melakukan perogolan ke atas wanita dan kanak-kanak lelaki Lebanon, sebelum menamatkan riwayat mereka secara yang dahsyat bersama-sama ahli keluarga mereka. Rakyat Lebanon dan Palestin memang lah hanya ‘Goyim kotor’ di bawah Hukum Yahudi Talmud, bermaknanya Sharon mempunyai ‘hak’ keagamaan gila untuk melakukan apa sahaja yang dimahunya, dan selera untuk kekejaman serta kejelikan itu memang tiada bertepi. Keadaan umpama neraka itu barangkali akan berterusan, jika tidak kerana munculnya halangan dari Hizbollah yang amar bertimbang rasa, khusus untuk mengusir pengganas Yisraeli keluar dari wilayah Lebanon yang berdaulat. Pada pertengahan –1985 Hizbollah mempunyai cukup kekuatan untuk mengusir ‘Raja Yahudi’ Ariel Sharon yang gila dan sekutu pembunuhnya keluar sepenuhnya dari Beirut.

Apa yang amat diperlukan oleh pengganas Yisraeli bagi meneruskan penyelarasan operasi sulit di luar ialah kawasan sunyi yang  tidak dikenali di negara berdekatan yang sudah pun ditundukkan, di mana tetamu boleh dibawa masuk untuk mesyuarat tanpa perlu membuat lawatan yang ketara di negara Haram Yahudi. Akhirnya mereka memilih pusat peranginan Taba Mesir yang berhampiran Laut Merah, secara teorinya berada di bawah kuasa presiden Hosni Mubarak Mesir yang memang sudah pun berada dalam kocek CIA Amerika. Tab itu sendiri berada hanya beberapa batu sahaja dari Pelabuhan Palestin, Elat, membuatkan ia mudah untuk menyusup masuk pelawat asing dalam dan keluar dari negara Yahudi itu tanpa perlu mengecap pasport mereka.

Hakikatnya, walaupun banyak dari perancangan serta penyelarasan bagi operasi “Shekhinah’ serta ‘Pembebasan Rakyat Iraq’ dibuat di hotel mewah Taba, memang amat jarang sekali keperluan bagi melintasi sempadan masuk ke negara haram Yahudi. Remaja lelaki dan perempuan (bergantung kepada kecenderungan seseorang) akan diterbangkan masuk dari Kaherah untuk diratah dengan santai bagi harga beberapa shekel manakala pemandangan matahari terbenam di pantai memang menggiurkan. Walaupun KGB Russia menyedari akan peranan Taba sebagai pusat operasi sulit, ia terus sahaja berdiam diri, sesekali menghantar seorang dua ‘pelancong’ bagi memeriksa serta mengesan pelawat yang tertentu.

Kemungkinannya Hotel Taba masih berdiri megah hari ini jika Mossad Dan CIA berangkara di Iraq sahaja, kerana Russia tahu yang Zionis sudah pun tewas di sana kerana itulah keazaman dari saat mula mereka diumpan menyeberangi garis mula di Kuwait. Malangnya Wall Street bukanlah jenis yang memahami sesuatu isyarat bertaraf tinggi, dan kemudiannya telah mengarahkan pembunuhan beramai-ramai Sekolah Beslan di Ossetia Utara, Russia bagi mewujudkan kebingungan yang mencukupi di Chechnya bagi membolehkan jongosnya di Georgia mula mencuri minyak mentah Caspian. Kemarahan yang tertera pada muka Putin semasa ia meninggalkan hospital yang penuh dengan kanak-kanak yang cedera di Beslan, sepatutnya mencukupi sebagai amaran kepada Zionis supaya mengelak dari bertindak sedemikian di masa hadapan, akan tetapi sekali lagi dek terdesak sepenuhnya, mereka telah sebaliknya meningkatkan lagi kegilaan ini.

Gambar ini menjadi bukti jelas akan sais kawah yang terhasil di Taba. Perhatikan kepada kaki pekerja penyelamat yang berdiri pada bingkai kawah di bahagian atas sebelah kanan.

Hanya seminggu selepas kekejaman yang membingungkan di mana 19 anggota Pasukan Khas Russia (Spetsnaz) ditembak mati dari arah belakang secara jarak jauh, hulubalang suruhan Yisraelim Colin Powell berang dengan Presiden Putin kerana mengundurkan demokrasi’ dan dengan angkuhnya ‘mengarahkan’ Presiden Russia itu berunding mencari penyelesaian politik dengan pemberontak (pejuang) Chechen yang tertindas itu. Jelas yang pengamalan ‘tiada perundingan’ Amerika dalam ‘Peperangan Menentang Keganasan’ fiksyen tidak boleh diguna pakai di Russia yang berdaulat. Dalam masa kurang seminggu, hulubalang Yisraelim itu telah diikuti pula oleh tuduhan oleh lebih seratus anggota Orde Baru Dunia Zionis berkaitan Hubungan Luar-dari Vaclav Havel dan Richard Holbrooke sehingga kepada Glenys Kinnock dan William Kristol- yang menulis dengan nakalnya betapa Presiden Putin telah ‘mengeksploitasi pembunuhan beramai-ramai di Beslan bagi memusnahkan demokrasi di Russia” dan “mengamalkan sikap mengancam terhadap jiran Russia.”

Itu pun sebenarnya belum mencukupi sebagai alasan meletupkan senjata mikro nuklear dalam tingkat bawah tanah di Hotel Taba, kerana Vladimir Putin ialah seorang yang penyabar serta menyedari betapa Russia mudah sahaja menjauhkan minyak mintah Caspian dari tangan jongos Zionis untuk selama-lamanya. Akan tetapi seperti biasanya New York menjadi panik dan kemudiannya mengarahkan supaya industri minyak dalaman Russia dilemahkan dan sekiranya perlu dimusnahkan terus dari dalam. Percayalah tuan-tuan dan puan-puan, ini adalah arahan yang tidak sepatutnya dikeluarkan tatkala Ibunda Russia itu ditadbir oleh seorang pemegang tali pinggang hitam Karate yang bukan anggota sulit Illuminati di Kremlin.

Rancangan haprak Zionis melibatkan ‘jemputan’ kepada sekumpulan kader Yukos Oil yang terbuang supaya turun ke Taba menikmati ‘percutian’, yang mana dalam tempoh itu kemusnahan industri minyak domestik Russia akan dibincangkan secara sulit dalam kemewahan bilik persidangan di Hotel Taba. Oh, betul? Pada anggaran saya para konspirator dari Amerika, Negara Haram Yahudi dan Russia baru sahaja duduk lebih 28 minit, apabila berlaku jeritan nuklear dari tingkat bawah tanah dan keseluruhan sayap Hotel Taba tersentak tegak ke atas pada kederasan menghampiri kelajuan cahaya. Masih terdapat 16 mayat yang gagal dikesan termasuklah empat bekas eksekutif kanan Yukos.

Merasa bimbang yang ibu pejabat sulit mereka telah dihentam oleh misil atau misil yang dilancarkan dari kapal di Laut Merah, Negara Haram Yahudi dengan pantas mengerahkan hampir semua pesawat penyerang darat F15 dan F16 yang ada, menghantar mereka ke arah Selatan pada kelajuan tinggi. Akan tetapi tiada apa yang dikesan mereka. Bom mikro nuklear itu telah diletupkan melalui picuan telefon selular dari jarak lebih seribu batu dan pengedalinya sudah pun tidur nyenyak dalam katilnya.

Tetapi, agak zalim, kurang 12 jam lalu Vladimir Putin menayangkan ‘karot hitam’ di hadapan Zionis yang dahagakan minyak itu, dengan tenang mengumumkan negara itu berazam untuk menjual aset utama pengeluaran minyak Yukos "Yugansneftegaz” pada bulan November pada harga US$10.4 billion, suatu nilai yang menguntungkan bagi sebuah syarikat gergasi minyak yang mana bank pelaburan Jerman Dresdner Kleinwort Wasserstein baru-baru ini telah nilaikan pada harga US$18.5 billion.

Mesejnya kelihatan seperti Vladimir Putin boleh dipujuk menyertai ‘Orde Baru Dunia’ dengan tawaran wang, yang saya harap Wall Street mahu membayarnya. Anda perlu lihat, walaupun Yugansneftegaz itu besar, ianya tidak mengawal saluran paip eksport minyak dari Russia. Oops!

Artikel asal: http://joevialls.altermedia.info/myahudi/tabanuke.html
Semua grafik dan animasi flash adalah merupakan Hakcipta & Hakmilik Joe Vialls.

17.10.2004 - Terjemahan N-SPAR (suntingan M@RHAEN - Emel: marhaen@gmail.com / reformasi@gmail.com)


Hantar artikel ini kpd sahabat: