TAG 1586-1:
Kubu Perkasa (KP) Amerika -  Bahagian 1
(Fortress Americas, Part 1) Oleh Joe Vialls (Copyright Joe Vialls, 14 December 2003)
Kemuncak Perancangan Ben Gurion “Zion Yang Sebenarnya”

Ben Gurion’s Ultimate “One True Zion”

Apabila mereka sudah kepenatan dengan sukan gila itu, pengganas Irgun, Stern dan Haganah telah melepaskan tembakan, peluru dari senjata yang dicuri mereka itu mengoyak daging tubuh orang Palestin yang tidak bersenjata itu. Menjelang tengah hari pada 9 April 1948 lebih 200 rakyat Palestin terbaring mengejang tanpa nyawa di Deir Yassin dengan lebih separuhnya adalah wanita dan kanak-kanak. Akan tetapi pengganas itu masih belum puas. Kemudiannya mereka telah mengangkut 25 orang lelaki Palestin yang terselamat ke dalam sebuah terak dan menayangkan mereka sekitar penempatan Zakhron Yosef di Jerusalem. Ianya benar-benar satu pertunjukan kuasa mutlak Zionis, mempamirkan secara terbuka siapa yang berkuasa di Palestin.

Ianya tentu sahaja boleh berakhir di situ, akan tetapi Zionis mempunyai suatu yang lebih menarik dalam kepalanya: satu pengajaran kepada semua yang mungkin berani menghalang kemahuan mereka, ketika itu mahupun untuk masa-masa hadapan. 25 orang lelaki Palestin yang tidak bersenjata itu telah dibawa ke kawasan kuari batu berhampiran Givat Shaul, di mana mereka dipaksa berlutut, di hadapan pengganas Irgun dan Stern yang kemudiannya secara bergilir menembak sebutir peluru di bahagian belakang kepala setiap seorang dari mereka. Mayat mereka kemudiannya diterajang masuk ke dalam kuburan yang cetek.

Ini adalah taktik gegak dan gempita David Ben Gurion, pengasas kepada ideology Zionisma dan keganasan sejagat. Walau pun ia jelas seorang musibat yang gila, inilah lelaki yang telah melakarkan perancangan kepada Zion, satu tanah yang dijanjikan kepada bangsa Yahudi yangmana kebanyakan rakyat dunia terdorong untuk mempercayainya sebagai Palestin.  Namun walau setelah negara Yahudi pertama dibentuk secara rasmi tahun 1948, Ben Gurion yang angkuh telah menjelaskan betapa Palestin bukanlah Zion atau tanah yang dijanjikan itu. Walau telah didesak dengan hebatnya oleh tokoh agama Yahudi, ia berkeras juga yang tanah taklukan pertama itu dipanggil; ‘Yisrael’ dan para penduduknya samada Yahudi atau tidak selamanya dipanggil ‘Yisraelim’.

Zion yang mutakhir atau tanah yang dijanjikan itu akan ditentukan oleh kekayaan dan kuasa tanpa batas bukan sekadar symbol agama sahaja. Sedang secara sengaja membocorkan ‘Zion palsu’ yang merangkumi Australia dan Argentina kepada media, niat sebenar Ben Gurion dan sekongkol Zionis nya adalah untuk menguasai dan menakluki Amerika. Masalahnya ketika tahun 1948 mereka tidak pun mempunyai kuasa sebenar dan tentu sahaja dengan mudah diatasi oleh pelbagai sumber dalam tentera AS terutamanya. Lantas, penaklukan ‘Zion yang satu’ itu perlu dibuat secara perlahan-lahan, dengan pelobi Zionis di Amerika secara perlahan-lahan memamah ciri masyarakatnya. Kemudiannya apabila penentangan di Amerika sudah dilumpuhkan ke tahap yang sesuai ianya adalah masa untuk menyerang secara ketenteraan. Percayalah, masanya begitu hampir sekali.

Adalah mudah untuk membayangkan kemarahan mereka disebabkan kenyataan ini, tanpa ragu dengan teriakan dari para pelobi Zionis di New York mahupun Washington yang menuntut rujukan penuh ‘bukti akademik’ akan pelan rahsia yang keji itu. Sudah tentu tiada bukti akademik sedemikian kerana sepertimana juga lain-lain perancangan yang melibatkan kelentongan besar keatas orang awam Barat, agensi perisikan dan para pelobi akan selalu mengkelaskannya sebagai ‘Rahsia’ atau yang lebih tinggi lagi.

Contoh baik dalam hal ini ialah ‘Operasi Northwood’, perancangan tahun 1962 yang bertujuan memberikan pentadbiran AS kuasa luarbiasa keatas rakyatnya, dengan hanya menggunakan beberapa penipuan yang dibuat sendiri oleh beberapa rakyat Amerika untuk menghenyak rakyat ramai Amerika. Operasi Northwood mendapat kelulusan bertulis Pengerusi dan juga setiap anggota Joint Chief of Staff Amerika. Perancangan itu membenarkan orang yang tidak berdosa boleh ditembak mati di jalanan, menenggelamkan bot pelarian dari Cuba di laut lepas bagi melancarkan gelombang keganasan di Washington D.C, Miami dan lain-lain tempat.

Di bawah Northwood, rakyat boleh diperangkap bagi pengeboman yang tidak dibuat mereka, pesawat boleh dirampas. Akan tetapi walaupun perancangan itu kejam, selama lebih 30 tahun tidak seorang pun rakyat Amerika yang memahami Operasi Northwood itu wujud sebenarnya. Ingat, fakta betapa anda tidak tahu tentang perancangan itu bukanlah hujah yang ianya tidak ujud.

Satu-satunya jalan untuk memperolehi maklumat sensitive yang tersiar dalam “Fortress America” ialah dengan mempunyai kemudahan langsung atau tidak berhubungan dengan sumber dalaman yang teratas dalam kepimpinan tertinggi Zionis, capaian yang saya telah buktikan ujud pada Januari 2002. Pada 30 haribulan Januari saya telah keluarkan artikel ‘Operasi Shekkinah’, satu perancangan rahsia Zionis yang amat sulit bagi membolot simpanan minyak Iraq untuk disalurkan kepada mereka melalui Haifa ke Israel. Saya telah menyediakan butiran signifikans dan laluan saluran paip yang sebenar, tetapi seperti yang dijangka menderu tiba kemarahan dari ribuan orang yang merasakan saya ini sudah mereng dan gila. Reaksi sebegitu memang telah dijangkakan ketika itu kerana tiada siapa yang akan percaya perancangan yang begitu teliti tanpa rujukan akademi yang ‘betul’?

Hanya ada satu sahaja alasan bagi menyiarkan “Operasi Shekhinah” dalam Januari 2002 yakni untuk mendapatkan laporan bertarikh secara rasmi di internet, lebih dari setahun sebelum George W Bush tetiba secara spontan mengambil keputusan untuk menceroboh Iraq atas alasan “Senjata pemusnah Besar”. Setelah asap perabun menghilang dan senjata pemusnah besar hanya tinggal cerita barulah objektif sebenar Zionis berkaitan pencerobohan itu menjadi jelas kepada semua seumpama kristal.

Dalam masa beberapa bulan, akhbar Amerika dan Israel mula menyeru agar saluran paip minyak lama dari Iraq ke Haifa ‘dibuka’ semula untuk keuntungan ekonomi. Sekaligus ini membuktikan yang artikel saya Operasi Shekhinah pada januari 2002 adalah benar dan yang lebih pentingnya membuktikan saya mempunyai kuasa tanggapan luarbiasa atau bisa mencapai kepimpinan atas Zionis. Percaya lah yang saya bukan lah insan istimewa yang punya kuasa luarbiasa, bermaknanya yang kredibliti saya secara bebas ditentukan oleh laporan internet yang tidak emosional

Sebelum kita kembali kepada tajuk sekarang, pengkhadaman Amerika seperti yang kita maklum hari ini, adalah satu yang bijak untuk menyelitkan secara ringkas tentang pantang larang lama ‘Anti-semitik’ dalam betuk yang dikemaskini serta melencong dari maksud ‘anti yahudi’. Tanpa ragu terdapat ribuan manusia bodoh yang akan mengeji saya dengan label media yang haprak ini tak lama lagi, akan tetapi ianya mungkin timbul dari pertimbangan yang amat serius kesalahannya itu.

Seperti yang akan anda baca nanti dalam pelbagai bahagian laporan ‘Fortress America’, beberapa dari sasaran pertama pasukan pemburu-pembunuh Zionis di Utara dan Selatan Amerika ialah Yahudi terkenal yang tidak bersetuju dengan saudara gila Zionis yang menjadikan mereka sasaran utama yang mengatasi pemimpin beberapa militia Amerika yang ganas. Sekiranya saya seorang yang anti-semitik, sudah tentu saya akan menyembunyikan ‘Fortress America” dalam almari, ketawa mengekek, beli sebakul bertih jagung dan duduk sambil menanti serangan pencegahan ditayang di kaca tv.

Walaupun Ben Gurion tidak memulakan lakaran strategi yang lengkap sehingga ke Abad ke 20, ‘Fortress Americas’ wujud secara kasar sejak seratus tahun sebelumnya apabila perancangan dibuat untuk memperkenalkan siri lodge Masonic yang dikawal secara eksklusif oleh Yahudi di Utara dan Selatan Amerika. Dalam kurang dari lima puluh tahun, siri baru “B’nai B’rith” berjaya menembusi, menguasai lantas mengarah kesemua aspek penting Masonry di Barat terutamanya 33rd Degree dan Royal Arch.

Pemilihan nama “B’nai B’rith” begitu mengkagumkan kerana ia mencerminkan pertubuhan persaudaraan Yahudi sekular yang kemudiannya berterusan menjadi apa yang dikenali sebagai “Anti-Defamation League”, sekumpulan manusia yang amat berkuasa yang terkenal atas serangan mereka terhadap sesiapa sahaja yang berani membuka mulut menghenyak Yahudi walaupun melibatkan perkara yang kecil sebagai anti-semitik. Lantas sekiranya pada sebarang masa disyakki berlaku keganasan atau subversif oleh “B’nai B’rith” di Amerika Utara atau Sealatan, pertubuhan persaudaraan itu akan secara automatic membidas sepantas gerakbalas sentakan kepala lutut, dengan itu secara pintarnya telah mempertahankan pertubuhan ‘cerminan’ Masonic.

Masalahnya negara-negara seperti Britain dan Russia selalu menghalang cita-cita rahsia ini. Pada awalannya, Britain cuba untuk mengeluarkan pengganas Zionis dari palestin tetapi akhirnya akur kepada kuasa baru Amerika yang tanpa henti bersungut sepanjang masa “Yahudi mesti mempunyai negara sendiri”. British dapat menjangkakan apa yang bakal menimpa tetapi mereka sudah tidak berupaya menghalang. Kemudiannya Russia pula mengambil tanggungjawab mencegah niat Yahudi untuk menghalang niat perluasan kuasa Zionis dengan menempatkan senjata taktikal nullear di Syria dan Mesir.

Lantas gerakan Zionis terkunci di Timur Tengah selama hampir 30 tahun, dengan mereka terkurung oleh kerana tiada penguasaan keatas aset minyak. Ketika itu ianya dapat diterima oleh para Zionis kerana Shah Iran secara senyap-senyap membekalkan Israel dengan minyak percuma bagi kegunaan perang dalamannya, dan Yisraelim Zionis lebih bertumpu kepada perkara lain berbanding penguasaan mutlak keatas Zion yang sebenarnya (Benua Amerika). Dengan terhumbannya Shah pada tahun 1979 dan pemberhentian minyak percuma dari Iran, setiap orang tersentak ketakutan menyedari kini yang masa nya sudah tiba untuk membuat persediaan jangka panjang bagi penaklukan Benua Amerika.

Pada penghujung tahun 1979, dipertimbangkan tempoh masa sebagai selesainya persediaan asas untuk pencerobohan ialah sekitar 20 tahun kerana terdapat pelbagai hadangan yang perlu diredah. Oleh kerana tidak mampu mempercayai Russia bagi jangka panjang, para Zionis mahukan pembayar cukai Amerika yakni rakyatnya supaya memperlengkapkan negara Zion sebenar itu dengan perisai pertahanan misil antara benua yang ampuh supaya mereka jauh dari jangkauan misil Russia di masa-masa hadapan. Mereka juga mahukan kajian menyeluruh tentang sumber tenaga kerana apabila Kubu Kukuh Amerika berfungsi ia mestilah 100 peratus mampu membekali sendiri dengan minyak, gas, arang batu dan tenaga nuclear.

Terdapat juga pertimbangan lain yang kurang nilai akademiknya. Yang terbaik boleh dibuat ialah seramai 250,000 Zionist yang membentuk pasukan rahsia ‘Mistravim” empat dan enam orang pemburu-pembunuh akan diserapkan ke Amerika menggunakan pelbagai saluran, akan tetapi ini masih lagi angka yang kecil jika dibandingkan dengan kekuatan tentera yang ada di Amerika Utara dan selatan. Walaupun dengan elemen kejutan ianya masih belum menjamin kejayaan, jadi perancangan tambahan dibuat untuk mencacatkan secara biologi sekurang-kurangnya 50% unit tentera AS yang aktif berkhidmat dan melucutkan senjata dari populasi awam di Amerika Utara dan Selatan selepas pelbagai siri menyeluruh pembunuhan beramai-ramai di sekolah dan lain-lain tempat. Lebih banyak perancangan ini akan diberitahu kemudian.

Dalam semua pertimbangan , tenaga adalah topik yang paling penting dan lewat tahun 1980an satu kajian rahsia yang terperinci telah diadakan di pelantar Benua Kepualauan Falklands yang dianggap sebagai harapan cerah bagi bekalan minyak jangka panjang untuk Fortress Amerika. Walau pun tujuh orang ‘sel’ di British Petroleum telah digunakan sebagai ejen barisan hadapan, kajian sebenarnya telah dibuat oleh sebuah Korporat tenaga Amerika S*** yang sukar mempercayai keputusan yang amat hebat itu yang telah diulang periksa sebanyak dua kali untuk ketepatannya.

Tiada cacat cela pada keputusan itu. Menurut kajian menyeluruh yang dibuat dengan peralatan yang tercanggih, Pelantar Falkland mengandungi jumlah minyak yang lebih sepuluh kali ganda keseluruhan simpanan minyak Arab Saudi. Tanpa ragu, ini ialah himpunan minyak mentah yang terbesar di muka bumi dan data yang menyokongnya serta merta menarik pertimbangan keselamatan yang setara. Ini ialah syurga Zionis dan tentu sahaja tiada siapa orang luar yang dibenarkan menghidu apatah lagi mengetahui maklumat yang hebat ini.

Kemudian dalam satu kesilapan yang besar yang sukar diterangkan berlaku, set penuh data gempabumi dan lainnya telah dihantar kepada ‘sel’ British Petroleum yang keanggotaan mereka tentu sahaja tidak ada dalam senarai lengkap “diperkenankan”. Sesetengah data telah dibuat salinan fotokopi dek kerana ghairah dalam jeritan “Ooo” dan “Aah” yang terhasil oleh angka yang boleh memitamkan itu, akan tetapi salinan fotokopi itu memang satu kesilapan besar. Menjelang tahun 1989 kecuali dua orang dari rakyat British yang telah terdedah kepada maklumat luarbiasa ini ditimpa kemalangan maut. Salah seorang yang terselamat telah menukar nama dan berpindah ke industri lain, sementara saya memilih untuk membuang diri ke tempat terpencil di Australia.

Usaha memujuk Amerika supaya membelanjakan bilionan dollar keatas perisai pertahanan Misil memakan masa yang lebih panjang dari kajian tenaga yang dibuat, namun pada Mac 1983 semasa Presiden Ronald Reagen membuat ucapan di Persatuan Kebangsaan Evangelicals beliau telah menggelar Soviet Union sebagai “Empayar Syaitan”. Sepertimana juga Bush si penipu dan pelbagai ucapannya dua puluh tahun kemudian tentang ‘demokrasi’ Iraq, Ronnie hanyalah memberi pembayang kepada hadirin Zionis di hadapannya. Dua minggu kemudiannya beliau menyampaikan ucapan keselamatan negara dan menyeru “masyarakat Saintis dalam negaranya yang telah menganugerah senjata muklear kepada mereka supaya menggunakan kecekapan demi keamanan dunia dan kemanusiaan; untuk menganugerah pula kita dengan kaedah menjadikan senjata itu tidak lagi berkesan dan usang.”

Jerat sudah pun mengena dan dua tahun kemudiannya Inisiatif Pertahanan Strategik (SDI) pun lahir, yang direka untuk membangunkan misil kinetik, senjata sinaran laser, senjata elektromagnetik dan pelbagai lagi produk angkasa. Masalahnya ialah tiada siapa pun yang mempunyai sebarang ide untuk membuatkan system jaringan integrasi yang kompleks itu berfungsi. Atas arahan segara, Amerika telah menganugerahjkan beberapa kontrek SDI yang penting kepada syarikat pertahanan British yang memang diketahui unggul dalam bidang tertentu yang amat penting dalam perisai misil yang amat diharapkan oleh negara ‘Zion yang sebenarnya’.

Hanya sesetengah sahaja dari subkon pertahanan British seperti Marconi yang dibenarkan mencapai maklumat rahsia dalam komputer pertahanan Amerika sebagai sebahagian kerja SDI yang tentu sahaja tidak bermasalah sekiranya hanya mereka Saintis yang menjengah segala data itu. Malangnya ia tidak begitu, dan mungkin kerana mereka tidak tahu bagaimana mahu melayari ke dalam sistem komputer Amerika, tiga (dan mungkin empat orang ) Saintis British telah mendapati komputer mereka bersambung dengan komputer Zionis di sebelah sana dunia siber.

Apa yang telah Saintis itu jumpai ialah beberapa bahagian pelan taktikal dan strategi canggih untuk Kubu Perkasa Amerika. Seorang Saintis menyangkakan yang ianya adalah sebahagian dari senario SDI manakala yang seorang lagi merasakan ia sebagai jenaka lelucon. Realitinya amat jauh berbeza. Saintis Komputer Zionis yang bertugas untuk Kubu Perkasa Amerika telah menembusi masuk ke dalam sistem pertahanan Amerika menggali maklumat rahsia dan telah melakukan kesalahan yang kotor kerana menggunakan platform komputer yang mengandungi butiran kritikal tentang ‘Kubu Perkasa Amerika’.

Rahsia mereka hampir-hampir dilondehkan, akan tetapi Zionis dengan pantas memikirkan cara untuk menutup kesemua cerita itu. Seperti yang anda jangakkan penyelesaian kepada masalah itu memang menakut serta memualkan yang hanya layak dilakukan oleh orang gila yang mempunyai niat untuk menjadikan AS sebagai ibupejabat peribadi mereka.
 
Mungkin sudah tiba masanya bagi rakyat Amerika, Kanada dan seluruh warga Amerika selatan bangun. Musuh sebenar bukannya yang tinggal sebalik timbunan batu di Afghanistan atau dalam kubu bawah tanah di Tikrit. Walaupun istana keselesaannya telah berkecai ke bumi pada 11 September 2001, musuh sebenar itu masih hidup dan membiak hidup dalam kemewahan laksana babi kasi di New York City.

Artikel asal dan gambar boleh didapati di:
http://www.joevialls.co.uk/myahudi/fortress1.html

24.04.2004 - Terjemahan N-SPAR (suntingan M@RHAEN)

Hantar artikel ini kpd sahabat: 


Sertai Maillist M@RHAEN