Bohong-Bohong Sianak Kutty, Bohong Lagi Imam Hadhari!
Assalamualaikum Tuan Pengarang!

Hari pemerintahan PM kelima Dolahov telah pun memasuki babak seratus hari yang ketiga, namun tiada apa pun perubahan yang boleh dibanggakan bukan sahaja oleh rakyat marhaen bahkan ahli-ahli Umno sendiri apabila melihat beliau terus beretorika demi retorika semata-mata untuk menutupi kelembikkannya zahir dan batin.

Apelah yang boleh dibuwat oleh insan selembik itu untuk menyusun atur semule negare yang hampir-hampir hancur dikerjekan oleh Mahathirov bapak segala penzalim setelah 22 tahun diye bertenggek di atas takhte. Kalau Dolahov ade kekuwatan diri sendiri sudah tentu sikit sebanyak perubahan sudah pun berlaku tetapi semuwenye kosong sekosong otak dungunye.

Kerana Dolahov, Najibov sanggup berbohong.

Apa lagi senjata yang dimiliki Dolahov untuk mempertahankan survival politiknya, lebih-lebih lagi jawatan Pemangku Presiden yang belum diendorskan lagi itu. Puaslah Khairy Jamaluddin dan Oxbridge groupnya mempromosikan Dolahov sebagai pemimpin hebat tetapi semuanya tersekat. Kalau karisma memang tiada, digilaplah seribu kali sehari pun orang itu tetap tidak berganjak dari status lembiknya! begitulah nasib Dolahov.

Mau tak mau jawatan mesti dipertahankan, ape lagi formula mudah kalau tidak berbohong. Untuk itu Dolahov telah mengarahkan supaye Najibov bekas partner khalwat Ziana Zain dan Khalilov Yaakub yang bakal bergelar TYT Gabenor Melake pada 4 Jun 2004 nanti membuat statemen bahawe : “ MT Umno telah memutuskan bahawe jawatan Presiden dan Timbalan Presiden tidak akan ditandingi pade PA Umno 23 September nanti.”

Stetemen itu dibuat ( dibacakan) oleh Najib pada 26 Mei 04 setelah beberapa hari Dolahov meninggalkan negara untuk membuat lawatan ke RR China. Menurut Najibov dan Khalilov bahawa keputusan tersebut adalah ekoran daripada keputusan yang dibuat oleh Mesyuarat MT Umno pada 24 Mei 04.

Kebanyakan ahli MT parti komunis ( meminjam kate Zahidov Ibrahim lawyer Umno) terkejut beruk dengan statemen gile babi Najibov itu. Kate mereke MT sepatah haram pun MT tidak membincangkan hal itu.

Najibov pun nampaknye tak berapa ghairah ketika membacakan statemen yang diarahkan oleh Dolah itu , apa pun jauh disudut hatinya dia tumpang gembira kerana setidak-tidaknya jawatan Timbalan Presiden adalah milik mutlaknya jika resolusi gila babi itu diterima.

Nampaknye walaupun pembohongan gila babi itu tidak ditujukan kepada semua lapisan rakyat namun sekurang-kurangnya lebih 3 juta ahli Umno di seluruh negara ( dunia) sudah ditipu hidup-hidup oleh Dolahov, Najobov dan Khalilov.

Tercabar dengan kerje memperbodoh-bodohkan ahli-ahli parti komunis Umno itu, make beberape orang ahli MT yang agak power segere membuwat kenyataan terbuke, antarenye adelah Ku Li : “ Perlembagaan tidak melarang mana-mana bahagian untuk mencalonkan mana-mana tokoh untuk bertanding sebagai Presiden dan Timbalan Presiden.Tidak timbul MT membuat keputusan supaya tidak ada pertandingan.”

Dolahov yang sedang kembang kempis perut itu sekambalinya dari lawatan ke negeri China terus mempengerusikan mesyuarat MT Umno secara mendadak pada 1 Jun 04 pula berkata: “ Memang perlembagaan parti tidak melarang jawatan Presiden dan Timbalan daripada dipertandingkan, tetapi keputusan MT juga harus dihormati.”

Ertinya Dolahov masih mahukan Umno mengguna pakai keputusan MT yang dinyatakan oleh Njibov pada 26 Mei dulu walau semua orang tahu resolusi itu hanyalah rekaan Dolahov semata-mata. Hebatnya Dolahov……………{hebat membohong tau , lain tak ada! )

Beberapa lagi catatan pembohongan Dolahov.

Sejak 31 Oktober 03 apebile Dolahov mule mengangkat sumpah ( kate sesetengah bijak pandai bukan mengangkat sumpah tetapi `mengangkat sampah` peninggalan Mahathirov bapak penzalim ) sebagai PM sampai sekarang, beberape siri pembohongan telah dibuwat oleh cucu ulama tersohor itu, diantarenya:

1. Menahan 13 orang bekas `pelajar agama Pakistan` dibawah ISA sebaik-baik sahaja menjejakkan kaki di KLIA November lalu dengan mengaitkan mereka terlibat meanggotai rangkaian terroris. ( Kerajaan Malaysia sengaja membawa pulang 13 orang pelajar tersebut dari Pakistan dengan penerbangan khas). Dolahov yang disokong oleh Bakriov Omar Ketua Polis Negara berkata mereka punya cukup bukti untuk mensabitkan para pelajar tersebut dengan aktiviti teroris sedangkan pihak berkuasa Pakistan yang memulakan penahanan tersebut telah membebaskan kesemua pelajar itu apabila mendapati tiada sebarang bukti bahawa mereka terlibat dengan aktiviti berkenaan disana.Para pelajar tersebut ditahan semata-mata mereka pernah tinggal serumah dengan adik kepada Hambali suspek {pemimpin JI Asia Tenggara) di Pakistan. Adik Hambali itu pun telah disahkan oleh pihak berkuasa Pakistan tidak terlibat dengan aktiviti teroris.

2. Dolahov berbohong apabile diye membuat kenyataan tidak akan masuk campur terhadap kes DSAI sebaliknye menyerahkan sepenuhnya kepade kebijaksanaan mahkamah. Maknenya diye mendaulatkan undang-undanglah tu! tapi diye sebenarnye penipu besar apebile membabitkan sekali Kabinet Malaysia untuk mempengaruhi keputusan para hakim beruk: Paganov Singh Gill, Richardov Malanjun dan Hashimov Yusof di Mahkamah Rayuwan Palace of Justice Putrajaya pade Februaru lalu supaye menolak bulat-bulat permohonan rayuan kes liwat dan ikat jamin Anwar dan Sukma Sasmitatmadja. Perkare yang same telah dilakukan oleh Dolahov terhadap hakim-hakim lotong Mahkamah Persekutuan juge di Palace of Justice Putrajaya baru-baru ini agar menolak permohonan ikatjamin DSAI dan Sukma sementara menanti keputusan kes rayuwan mereke dibuwat. Hakim-hakim lotong itu iyelah: Hamidov Mohamad, Rahmahov Hussien dan Tengku Baharuddinov Mahmud.

3. Dolahov berbohong ketika kes syarikat anaknya Scope dilibatkan dengan sendikit membekal centrifuge untuk senjata nuklear Libya terbongkar pada Feberuari lepas. Pada mulanya Dolah mati-matian berkata bahawa Scope hanya terlibat membekalkan komponen untuk industri gas dan petroleum kepada sebuah firma di Dubai. Lebih dari itu Dolahov juga disokong oleh Bakriov beriya-iya membersihkan nama BSA Tahir (yang dituduh CIA dan MI 6 sebagai runner -orang tengah sendikit berkenaan) dari sebarang tohmahan berdasarkan tiada sebarang bukti yang diperolehi untuk mensabitkannya. Last-last 26 Mei lalu BSA Tahir telah ditahan di bawah ISA kerana kerajaan mempunyai cukup bukti bahawa warga Sri Lanka yang bertaraf pemastatutin tetap Malaysia terlibat dengan aktiviti mengancam keselamatan dan ekonomi negara disebabkan peranan pentingnya di dalam sendikit pembekalan centrifuge senjata nuklear Libya melalui Scope. Yang lebih melucukan BSA Tahir dituduh menganiaya dan menipu Scope. Tipu dan aniaya macam mana? Bangang sangatkah kakitangan/pegawai/eksekutif Scope sehingga tidak tahu membezakan yang mana satu centrifuge untuk industri gas/petroleum dan yang mana pula sesuai untuk senjata nuklear!

Catatan: Nilai kerete mewah milik Kamaluddinov Scope Dolahov melebehi RM 2 Juta: Mercsde Benz 500 SL sport coupe RM 1.1 juta, Mercedes Benz s 320 RM 800 Ribu, BMW X5 Rm 680 Ribu dan Volvo S 80 RM 150 Ribu.

4. Dolahov berbohong apabila dia menyatakan bahawa perlantikan Njibov sebagai TPM adalah atas pemilihannya sendiri. Semua orang tahu termasuk beruk dan babi dihutan bahawa perlantikan Najibov sebagai TPM adalah atas kemahuan mutlak Mahathirov bapak penzalim dan pengkhianat agama serta bangsa. Siapa pun tidak boleh melupakan bagaimana didalam satu majlis `farewell dinner` di Mahligai RM 200 Juta Putrajaya yang dianjurkan oleh Mahathirov sendiri dihadiri oleh hampir kesemua MP Umno BN, Menteri-menteri Kabinet dan pegawai-pegawai kanan kerajaan pada awal tahun ini, Dolahov di malukan semalu-malunya apabila Mahathirov mengisytiharkan Najibov sebagai TPM. Semua makhluk tahu Muhyuddinov adalah pilihan Dolahov sebagai TPM bukan Najibov.

 5. Dolahov berbohong kepade Parlimen Malaysia apabile membuat kenyataan (jawapan) bahawa pihaknye tidak tahu menahu bahawa kes penyelewengan Perwaja yang berjumlah RM 11 billion itu pernah dibentangkan oleh Anwar Ibrahin di dalam sidang Parlimen 1996 kemudian dituruti dengan repot polis setelah mantan TPM itu di konspirasi, dipecat dan dipenjarakan pada tahun 1999. Berdasarkan kepada `alasan bohong` tidak tahu menahu itulah Anwar tidak dipanggil untuk memberi keterangan terhadap sesi siasatan penyelewengan Perwaja begitulah kata Dolahov.

Demikiyanlah antare pembohongan mega Dolahov yang dapat saye catatkan buwat sementare waktu ni, itu tak termasuk siri-siri pembohongan mininye yang sudah tak terkire banyaknye!

Apalah sial yang menimpa rakan-rakanku yang masih berada didalam parti komunis Umno ni, kalau dulu 22 tahun Mahathirov yang jahil murakab itu bertenggek diatas kerusi Presiden kerjanya asyik berbohong siang malam, melantak rasuah, merompak harta rakyat, menjual hak-hak Melayu kepada orang lain, menyiksa rakyat dengan akta-akta jakun, menghina Nabi dan Ulama, menolak hukum Hudud dan menzalimi Anwar sezalim-zalimnya , kini kehaprakkan itu disambung pula oleh Dolahov.

Kalaulah Dolahov yang kamu banggekan sebagai orang alim boleh menjadi Imam, tahu makne dan tafsiran Fatihah, jujur, amanah, Mr Clean, cucu ulama bla! bla!… pun terus membohongi kamu wahai rakan-rakanku yang masih beragamekan Umno dan sekelian rakyat jelate, adelah terlebih molek kalau engkau orang serahkan sahaje jawatan Presiden parti komunis Umno itu kepade anak Pariya** Zainuddin Mydin tu! sebab diye memang jahil dan dikenali sebagai Ahlul Bohong wa Kelentong abadan abada!

“MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH , YDP NEGERINYA BAPAK RASUAH ”

Allah hu Akbar! Reformasi! Daulat Tuanku!!!

Berani Kerane Benar!
Hidup Agamaku! Hidup Bangsaku!

SI SONGKOK TINGGI KAPAR  - 02.06.2004 -(suntingan M@RHAEN)
Catatan Penulis: Sukukata `OV` yang ditambah pada penghunung nama-nama tertentu di dalam artikel ini adalah berdasarkan arahan yang telah diwajibkan ke atas (nama) orang-orang Islam di negera tertentu Eropah Timur dan Asia Tengah oleh pihak komunis USSR satu ketika dulu. Kini fahaman komunis hampir-hampir pupus, tetapi Zahid Ibrahim `lawyer buruk Umno` menghidupkan semula fahaman itu dengan melabelkan bahawa “Sistem Umno sama dengan komunis” – Jadi tak salahkan kalau nama mereka dikomuniskan!

Makne perkataan Keling pade saye: Berbohong dari segi perkataan, perbuatan dan niyat macam Mahathir…. . tak ade makne lain tau…)

Hantar artikel ini kpd sahabat:


Sertai Maillist M@RHAEN