Masuklah Islam Keseluruhannye atau Anda Jadi Setan!
Assalamualaikum Tuan Pengarang!

Bagi Umno Quran Hanye Kitab Hikayat Bukan Petunjuk

Marah betul Si Lembik dan sekeliyan para penjilatnye, apebile Mursyidul Am Pas Tok Guru Nik Abd. Aziz menyamekan orang Melayu yang menolak negare Islam sebagai Yahudi.

Nak marah ape! memang pun Yahudi dan yang seangkatan dengannye berperangai macam itu dulu kini dan selamenye. Kalau rajin buke Quran, bace, beriman dan memahami maknenye menerusi pengajian yang betul, gerenti tak lari satu mm pun akan ape yang dimaksudkan Tok Guru tu.

Lainlah halnye, kalau Quran tu setakat dimusabaqohkan saje atau diimani separuh ditolak separuh meskipun hafal 6666 ayat suci yang terkandung di dalam kitab tu,nescaya bersetuju dengan Si Lembik.

Bagi Si Lembik dan Yahudi-yahudi ternakannye kandungan al-Quran itu hanye terhad kepade soal makan minum, nikah kawin, sembahyang, puwase zakat dan haji sahaje. Berpolitik, bernegare, perlaksanaan hudud dan lain-lain care hidup tak payah ikut al Quran, sebaliknye boleh follow care yang lain.Inilah namenye fahaman sekular yang dijadikan akidah Umno sejak zaman purbekale lagi.

Umno tak pernah menjadikan al-Quran sebagai rujukan wajib kepade perjuwangan mereke. Segale keputusan yang menentukan haletuju parti dibuat atas name demokrasi. Itu pun bukan demokrasi sebenar bahkan hanye tertumpu kepade kehendak pemimpin tertinggi aje.

Sebagai contoh,kalau pemimpin tertinggi mahukan perkataan Islam digugurkan daripade mane-mane organisasi orang Islam atau berhentikan sahaje bantuwan perkapita Sekolah Agame Rakyat,make berpusu-pusulah sekeliyan hambe ternakan menyokong dan melolong.

Begitu jugak jike pemimpin tertinggi bertitah bahawe sebarang usahe untuk melaksanekan hukum (Hudud dan Qisas) yang berlawanan dengan Perlembagaan Malaysia tidak akan diberi sikit pun ruwang,make muncullah baruwa yang akan mengheret Allah SWT ke mahkamah beruk mereke. Yahudi yang bername Zaid Ibrahim adelah contoh yang tersohor.

Seingat saye yang sudah menjangkau usiye setengah abad ni,belum pernah sorang pun ahli MIC mencerce isi kandungan kitab Hindu Bhagavat Gita, tetapi Umno bukan saje sewenang-wenang memperlekehkan al Quran, malah sanggup mempertikaikan kebenarannye di hadapan para hakim kafir.

Pade pendapat saye, Umno itu lebih keyahudiannye dari Yahudi original, sebab sesesat-sesat puwak Yahudi mereke tetap cintekan agame mereke, berbeze dengan Umno yang konon cintekan Islam, namun itu sekadar mainan di bibir saje sedangkan di dalam hati: “Islam ke, kafir ke pedulik ape yang penting terus berkuwase demi perut dan projek.” Tak percaye? Tanyekanlah hal tu kepada keling-keling Umno sendiri, pasti jawaban mereka:
YES!

Masuklah Islam Keseluruhannye atau Anda Jadi Setan

Abdullah bin Salam ra, adelah di antare penganut agame Yahudi yang terawal memeluk Islam di zaman Rasulullah SAW. Keyakinan beliau kepade kebenaran risalah Muhammmad SAW adelah jitu, tidak ade seiyape waima Syaitan sekalipun yang mampu menggugat.

Perkare itu disebabkan Kitab Taurat yang diimani oleh Abdullah sebelum keIslamnnye jelas menyatekan akan lahir Nabi akhir zaman untuk menyempurnekan misi kerasulan di atas muke bumi.

Diriwayatkan pade suwatu hari, Abdullah memohon kepada Rasul SAW untuk membaca Taurat setiyap malam Sabtu, sepertimanae kelaziman yang telah dilakukannye sebelum itu. Lantas Allah SWT mewahyukan kepade kekasihNye sepotong ayat seperti yang terkandung di dalam Surah Al-Baqaroh mafhmunnya:- “Wahai orang-orang yang beriman masuklah lah kamu ke dalam Islam secar menyeluruh,janganlah kamu ikut jejak langkah syaitan, sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagi kamu.”

Perintah Allah SWT itu dipertegaskan lagi dengan sabda RasulNya bermaksud – Sekiranya Musa masih hidup, kamu ikut akan dia dan tinggalkan daku, nescaya kamu berada di dalam kesesatan dari jalan yang lurus.

Bayangkanlah Abdullah Salam yang imannye ibarat jarak di antare langit dengan bumi jike dibandingkan dengan Abdullah Badawi dilarang beramal dengan saki baki amalan agama Yahudi oleh Rasulullah SAW, ape pulak hujah yang mengizinkan Si Lembik itu untuk marah tak tentu pasal dengan teguran Tok Guru Nik Aziz tersebut?

Si Lembik dan parti sekularnya terus kekal dengan segale macam punye kezaliman dan kehaprakan serte menolak terang-terang sebahagian besar kandungan al-Quran,bukan setakat nak menostalgiakan Taurat macam Abdullah Salam .Kalau bukan Yahudi,ape lagi istilah yang sesuwai untuk Si Lembik @ Co ? Nak kate diye orang Islam tulen ke?

Nakahie, Mid Man, Zainal Sakom, Mid Bidin, Ramlah Adam, Firdaus Abdullah, Ghazali Losong, Shahir Jakim (katekan sebagai JAKUN) dan sebagainye sahaje yang paling layak untuk mengendoskan ketulenan Islam Umno tu,sebab kitab rujukan mereke adelah Mahathirisme-Firaun Akhir Zaman.

“Ya Allah! Ampunilah dose ku.dose-dose ibu bape, anak isteri dan saudare mare serte sahabat handai ku yang pernah terjerumus bersame-same kebangsatan Umno pade satu ketike dulu dan janganlah Engkau matikan kami melainkan di dalam keadaan Islam zahir dan batin. Amin ya Robbal `alamin!

Allah hu Akbar! Reformasi! Daulat Tuanku!!!

Berani Kerane Benar!
Hidup Agamaku! Hidup Bangsaku!

SI SONGKOK TINGGI KAPAR  - 23.12.2003 - 10.40 pagi (suntingan M@RHAEN)
Catatan: Makne perkataan Keling pade saye: Berbohong dari segi perkataan, perbuatan dan niyat macam Mahathir…. . tak ade makne lain tau…)

Sertailah
Blog M@RHAEN - Wadah interaksi yang penggunaannya semakin popular pada masa kini. (Baru)
Forum M@RHAEN: http://marhaen.board.dk3.com/2/Tapak Utama: http://marhaen.internations.net
Anda mempunyai lebih pilihan untuk melayari Laman M@RHAEN.

Click Here!
Hantar artikel ini kpd sahabat: