Sembuhkan Kanser Payudara: Azalina Offer RM100 Ribu
Assalamualaikum Tuan Pengarang!

Bebelan Si Lembik Tak Memberi Kesan

Sehingge artikel ini ditulis, jumlah korban nahas jalan raye pada musim perayaan Eidulfitri sudah pun melebihi 200 orang. Jelasnye Operasi Sikap V yang dilancarkan untuk meminimumkan kemalangan di sepanjang tempoh kempen itu, tidaklah menghasilkan natijah yang diharap-harapkan.

PM Kelime yang sedang sibuk mempromosikan diri dengan beberape siri program rumah terbuke, dilihat benar-benar kecewe apebile kempen Opersai Sikap V yang mane diye sendiri bertindak selaku `pengarah utamenye` gagal mencapai matlamat.

Kegagalan kempen tadi menampakkan sangat bahawe segale bebelannye menasihati rakyat agar bertertib di jalanraye tidak diendahkan. Andai kempen itu berjaye, mungkin Si Lembik boleh menarik sedikit nafas lege kerane bebelannye itu setidak-tidaknye menndapat perhatian rakyat.

Ketike berziarah raye ke rumah sorang kenalan lame yang kebetulan pesare polis berpangkat Superintendan, saye sempat meminte pandangannye berhubung dengan kegagalan Operasi Sikap V itu. Jawabannye amat mudah: “Punce kemalangan adelah apebile penggune jalan raye tidak mematuhi peraturan (undang-undang), dan yang mendorong rakyat bersikap demikian iyelah bilemane para pemimpin sendiri membelakangkan undang-undang.”

Jawaban bekas Superitendan Polis itu.membuwatkan saye berfikir rupe-rupenye undang-undang jalan raye itu tidak terpisah dari semangat dan falasafah keseluruhan undang-undang negare itu sendiri. Maknenye jike para pemimpin sendiri berlagak dan bertindak mengatasi undang-undang, make rakyat jelate pun akan bersikap begitu, kadangkale pulak lebih dahsyat lagi.

Berbuwih-buwihlah mulut Si Lembik membebel agar dikenekan tindakan tegas terhadap pemandu yang cuai termasuk hukuman penjare dan menggantung lesen memandu seumur hidup, tetapi dirinye sendiri masih berseronok dengan undang-undang memenjarekan rakyat tanpa bicare – ISA- membiyarkan perasuwah-perasuwah bangsat mengerumuninye keliling pinggang, memperalatkan jentere kerajaan untuk terus melancarkan propaganda kotor terhadap parti lawan dan pelbagai lagi kebejatan, hasilnye bebelan itu hanye umpame mencurahkan ayer di daun keladi sahaje.

Rase hormat dan patuh pade nasihat pemimpin itu, bukanlah sesuatu yang boleh dibuwat-buwat begitu saje. Perkare itu merupekan masalah dalaman manusiye. Di sinilah letaknye ape yang dinamekan keberkatan Illahi. Maknenye jike pemimpin itu baik, Allah swt akan mengurniyekan kepade rakyat terbanyak, sipat mematuhi nasihat dan teguran pemimpin. Sebaliknye jike pemimpin itu zalim dan derhake, make rase hormat dan patuh pade pemimpin itu akan tertanggal dengan kehendak Allah swt jue.

Rakyat Sudah Muwak Dengan Wayang Pemimpin Umno BN

Sebenarnye rakyat sudah muwak dengan sikap menunjuk-nunjuk pemimpin Umno BN haprak setiap kali berlakunye nahas atau malapetake yang mengorbankan banyak jiwa dalam satu-satu mase. Lihat saje bagaimane sibuknye Chan Kong Choy Menteri Pengangkutan yang terbang dengan helikopter serte-merte ke Merapoh lokasi di mane terjadinye nahas duwe buwah bas yang mengorbankan 14 jiwe dan mencederekan 24 orang lagi.

Begitu jugaklah sikap hipokrit Raja Ahmad Zainuddin, Pengerusi Lembage Perlesenan Keenderaan Awam yang dilihat segere bertandang ke Terminal Bas Ekspress di Ibukote, konon membuwat pemeriksaan mengejut untuk mempastikan agar para pengusahe pengangkutan awam itu mematuhi segale peraturan yang telah ditetapkan oleh kerajaan.

Samy Vellu besan TKT jugak tak kurang hebatnye memutar-belitkan lidah biyawaknye untuk menyalahkan fenomena alam apebile berlaku runtuhan 20,000 tan batu pejal menutupi laluwan Lebuhraye Utare Selatan berhampiran Bukit Lanjan.

Jike nahas dan mala petake sedemikiyan rupe berlaku di Jepun, Korea atau lain-lain negare yang bermaruwah sudah tentu para menteri dan pegawai yang berhubung kait akan meletakkan jawatan mereke. Tapi di Malaysia selagi Umno BN MMK berkuwase sampai kiyamat pun kite tidak akan dapat melihat tindakan bermaruwah itu berlaku. Sebabnye keseluruhan bangsat-bangsat yang berkuwase tidak mempunyai sikit pun kemaluan.

Bab ulas-mengulas ini bertambah meriyah lagi apebile sang ketuwe mule membukak mulut. Bertalu-talulah para pembodek menyokong saranan Si Lembik supaye suwatu forum yang melibatkan semuwe lapisan rakyat diadekan untuk mencari formula bagi mengatasi wabak nahas jalan raye tadi. Kabarnye ASLI dicadangkan menjadi penganjurnye.

Soalnye masalah nahas jalanraye pada musim-musim perayaan itu, bukanlah suatu yang baru, malah iye telah pun berlaku lebih satu dekad lalu. Di sepanjang tempoh itu tidak kurang jugak janji dan idea ditaburkan oleh kerajaan untuk mengatasi masalah berkenaan. Namun segale janji, idea, peraturan dan penguwatkuwasaan hanye hangat untuk seminggu duwe sahaje, selepas itu sejuk sehinggelah sampainye musim-musim perayaan seterusnye.

Harus diingat isu kemalangan jalan raye bukanlah terbatas kepade musim-musim perayaan sahaje, bahkan di luwar musim perayaan pun Malaysia masih mencatat sebagai penyumbang terbesar korban jalan raye di rantau Asia.

Ringkasnye, Umno BN MMK memang tak pernah serious untuk menangani masalah keselamatan jalan raye itu sebagaimane tidak seriousnye mereke memerangi najis dadah, rasuwah dan aneke penyelewengan yang terang nyate.

Mane mungkin dadah akan hapus jike para pengedarnye mendapat perlindungan daripada kroni-kroni pemerintah, mane mungkin rasuwah boleh dihapuskan sekirenye pengamal-pengamal rasuwah itu terdiri daripada pembesar-pembesar kerajaan sendiri dan mana mungkin nahas jalan raye dapat dikurangkan jike segale peraturan boleh dibeli dengan wang ringgit di samping kegagalan kerajaan  menerapkan nilai-nilai murni ke dalam jiwa rakyat.

Hanye kerajaan yang ikhlas dan berwibawe saje mampu mendidik rakyat untuk berakhlak dan berdisplin. Bukan rejim korup seperti Umno BN MMK. Cariklah ape saje formula nescaye hasilnye tetap sifar, selagi  formula yang digune-pakai itu berteraskan hawa nafsu yang menolak ajaran wahyu maka selama itu segale-galenye akan gagal secare total.

Azalina Offer RM100,000 Untuk Sembuhkan Kanse Payudarenye

Menurut kelazimannye, kanser payudare akan menyerang wanita-wanita setengah umur yang kebanyakannye sudah beranak-pinak. Jarang-jarang penyakit maut itu mendatangi wanita yang masih single walaupun telah berumur.

Lain pulak halnye dengan Datuk Azalina Othman Said, Ketuwe Puteri Umno yang masih bergelar anak dare tu. Kalau tengok susuk tubuh dan langkah lenggoknye, calang-calang jantan tak berani rapat. Tak tau lah pulak  jike RTC Perogol Bersiri Umno dan Nazri Penggemar TRC sudah pernah mengurat ketuwe puteri yang lebih hebat dari Hishamuddin Onn tu! Maknenye Azalina memang hebat lahir dan batinnye, walaupun kate kebanyakan orang, selerenye agak songsang.. tak suke antan hanye ghairahkan sesame lesong saje!

Secare logiknye, memandangkan Azalina sihat tubuh badan adelah agak sukar untuk mempercayai bahawe diye diserang penyakit yang amat ditakuti kaum Hawa itu. Namun kehendak Allah swt tidak ada siyape pun yang mampu mengatasinye.

Begitulah yang terjadi pade Azalina apebile baru-baru ini diye telah berkunjung ke Sabak Bernam untuk merawat penyakitnye itu dengan menggunekan khidmat sorang tabib tradisional. Kebetulan pulak tabib tersebut adelah salah sorang murid kepade anak Tok Kenali Wali Allah yang tersohor di rantau Melayu sebelah sini.

Ketike berdepan dengan si tabib, Azalina dikatekan mengadu bahawe diye sudah puwas berubat melalui rawatan moden tetapi tidak sembuh-sembuh jugak. Lalu diye memintak agar  murid anak Tok Kenali itu berikhtiyar memohon kepade Allah swt agar sedaye upaye menyembuhkannye. Setelah puwas menceritekan keperitan yang dialaminye, last-last Azalina offer RM100,000 jike penyakit itu sembuh.

Tok Tabib tidak pulak mengiye atau menolak offer Azalina itu, hanye katenye soal sakit dan sembuh itu bukan kerje makhluk sebaliknye taqdir Allah swt jue. Tapi Azalina tetap jugak mendesak agar disembuhkan, cakap punye cakap, desak punye desak, rayu punye rayu last sekali kepale Azalina mendongak ke atas…. tibe-tibe saje mulut lasernye terkunci rapat apebile diye terlihat photo TG Dato Nik Abd.Aziz Nik Mat tergantung di dinding rumah tabib itu.

Untuk tidak menghampekan Azalina yang kelihatan monyok bonyok selepas terpandang wajah manis TG Dato Nik Abd Aziz tu, make Tok Tabib tadi merawatilah Azalina menurut kaedah-kaedah yang same sebagaimane rawatan-rawatanye ke atas pesakit-pesakit lain. Tak ade urut-urut, tak ade pegang-pegang hanye doe` dan beberape syarat tertentu aje. Kabarnye selepas itu penyakit Azalina tu kian sembuh.

Itulah! Selaku manusiye biyase janganlah  berlagak sangat, mase mengutuk Enakmen Kanun Jenayah Syar`iyyah Trengganu dulu, Azalina berkate diye beruntung kerane tidak berkahwin dengan orang Pas Trengganu kerane takut diliwat dan macam-macam lagi… last sekali carik jugak orang Pas untuk merawatnye. Walaupun pun Tok Tabib tu orang Pas Sabak Bernam tetapi diye jugak menyokong 100 persen EKJS Trengganu yang dikutuk Azalina tu. Kutuk orang Pas Terengganu sama jugak mengutuk orang Pas Sabak Bernam,lebih-lebih lagi yang dikutuk tu Hukum Hudud dan Qisas Allah swt, bukan saje orang Pas malah seluruh orang Islam tidak akan memaafkannye!

Justeru itu, Azalina dan geng-geng yang sealiran dengannye mesti ingat sehebat mane pun mereke hanyelah umpame sebutir zarrah disisi Allah swt. Tak sedar-sedar diri ke lagi? Masih nak tentang Allah ke? Masih nak duduk bersame golongan zalim lagi ke?

Nazri Penggemar TRC (Taiwanese Raw Chickens) sedang bertarung dengan penyakit bahaye jugak di samping menunggu saat keruntuhan rumah tangge dan karier politiknye, Azalina pulak kene kanser payu dare macam Endon bini Si Lembik… Berahim Katak pulak macam orang gile talak sebab dipecat oleh Si Lembik, Najib, Mahyuddin, Mat Taib, Khir Toyo, Shahidan Kassim, sa Samad, Zainuddin Mydin, Khalil Yaakub dan ramai penyangak besar lain sedang  diserang sindrom gundah-gulane pagi petang,siyang malam memikirkan same ade akan dinaikkan pangkat atau akan dibuwang ataupun akan diturunkan pangkat…… Semuwenye itu sakit jiwe, di luwar kelihatan segar sedangkan hati mereke longlai dan layu!!!!

Terlebih parah daripada mereke semuwe adelah Si Lembik sendiri yang bukan saje sedang bertarung dengan sakit fisikalnye, malah sedang dilande sindrom serbe-salah; buwat itu tak kene, buwat ini tak kene, gare-gare tangan ganas TKT yang berkubu di Yayasan Khurafat Perdane masih memulas tengkuk dan telingenye…. jike tidak masekan TKT Mahafiraun I itu dilantik menjadi Penasihat Petronas.

Mudah-mudahan TKT itu akan terbakar disambar api dari gas atau petroleum Petronas itu sendiri… dan masenye telah begitu hampir…. Amiiiin!

Allah hu Akbar! Reformasi! Daulat Tuanku!!!

Berani Kerane Benar!
Hidup Agamaku! Hidup Bangsaku!

SI SONGKOK TINGGI KAPAR  - 01.12.2003 (suntingan M@RHAEN)

Catatan: Makne perkataan Keling pade saye: Berbohong dari segi perkataan, perbuatan dan niyat macam Mahathir…. . tak ade makne lain tau…)
Sertailah Forum M@RHAEN: http://marhaen.board.dk3.com/2/
Dapatkan maklumat terkini di Forum M@RHAEN.Tapak Utama: http://marhaen.internations.net
Anda mempunyai lebih pilihan untuk melayari Laman M@RHAEN.

Click Here!
Hantar artikel ini kpd sahabat: