`Si Kulop` Chor Chee Heung Yang Menyakitkan Hati!
Assalamualaikum Tuan Pengarang!

Si Lembik Terus Membodek Dirinye Sendiri

Belum pun genap sebulan Si Lembik SDB menggantikan TKT sebagai Penguwase No 1 Malaysia, sudah duwe kali laki Endon itu membodek dirinye sendiri. Kali terakhir diye memperbodoh-bodohkan dirinye adelah pada hari raye pertame, apebile tanpa segan silu diye mengaku pelbagai isu yang melibatkan kepentingan negare dan rakyat telah sempurne ditanganinye.

Kenyataan Si Lembik itu sebenarnye hanyelah untuk menyedapkan dirinye sahaje, sedangkan rakyat marhaen menyaksikan tidak ade sebarang isu tinggalan TKT yang berjaye ditanganinye. Kalau sekadar mewar-warkan bahawe kerajaan sudah pun membayar hutang tertunggak kepade sekeliyan kontraktor yang berjumlah RM3.2 billion, itu bukan bererti suatu kewajaran untuk menjustifikasikan bahawe isu-isu besar yang lain sudah dikire beres.

Hutang tertunggak kerajaan kepade sekeliyan kontraktor itu sepatutnye sudah lame dibereskan memandangkan segale projek terlibat terutamanye yang melibatkan ribuwan buwah projek-projek bangunan sekolah dan rumah guru di seluruh negare telah hampir setahun siyap dan digunekan. Bukan sedikit kontraktor bumiputere merane dan terpakse membayar bunge (interest bank dan ceti haram) yang tinggi disebabkan kesengajaan rejim TKT dulu melewat-lewatkan pembayaran berkenaan.

Kelewatan itu berpunce apebile peruntukan yang sepatutnye dibayar untuk projek–projek terlibat dilencongkan untuk tujuwan lain. Di antarenye bertujuwan untuk memuwaskan nafsu serakah TKT dalam menjayekan Persidangan NAM dan OIC yang tidak bermanfaat itu.

Lagi pun menurut maklum balas sebenar dari kebanyakkan kontraktor terlibat, bayaran tunggakan hutang sebanyak RM3.2 billion hanye retorik jue. Sebenarnye tak sampai 50 persen dari jumlah itu yang dilunaskan. Begitulah maklumat yang saye perolehi sehari sebelum menjelang hari raye. Maknenye Si Lembik hanye mengelentong sahaje!

Itu baru bab hutang dengan kontraktor belum lagi isu-isu besar lain yang melibatkan pencabulan hak asasi rakyat, penyalahgunaan jentere kerajaan, memperkudekan institusi kenegaraan, rasuwah dan penyelewengan pemimpin kerajaan, pergolakan dan krisis Umno-komponen BN dan berbagai-bagai lagi masalah yang tidak menampakkan langsung anjakkan positif untuk membolehkan sedikit harapan disandarkan bahawe Si Lembik akan dapat melepaskan dirinye dari lakaran wajah `mahataik` TKT yang amat dibenci oleh rakyat itu.

140, 000 Hadiri Rumah Terbuke SDB? Besarnye Kelentong!

Bile Bernama (Berite Nasional Malaysia@Mahataik), melaporkan hampir 140,000 orang menghadiri Rumah Terbuke Hari Raye PM Lembik aka Topeng TKT di PWTC pada raye pertame, tidak ade ape pun yang wajar dikagumi.

Dasar kelentong pemberitaan untuk memperbesar-besarkan angke di dalam ape saje functions anjuran pemimpin negare tetap diteruskan. Meskipun Si Lembik dikatekan tidak menggemari laporan bohong tetapi Bernama diwajibkan berbohong untuk menaikkan imej Si Lembik agar kelihatan gagah di mate rakyat. Amalan melipat gandekan angke di dalam functions-functions sebegitu adelah lumrah di zaman TKT.

Jike function Umno BN; kehadiran 1000 orang akan dinaikkan sehingge 10,000 orang, tetapi berbeze pule laporannye terhadap pihak pembangkang atau BA; jike kehadiran 5000 orang, sekadar dikire 500 sahaje. Begitulah bangang dan hapraknye media tunggangan Umno BN MMK!

Cube para pembace amat-amati, adekah munasabah dalam tempoh 6 jam (10.30 pagi - 4.30 petang); apekah PWTC mampu menampung kehadiran seramai 140,000 orang untuk meraikan RTHR Si Lembik? Function tersebut bukan berbentuk pameran yang mane para pengunjung bebas keluwar masuk, sekadar jenguk sane jenguk sini tau!

Ini rumah terbuke tau ..yang menurut lazimnye sekeliyan pengunjung tu kene berbaris untuk memilih segale juwadah mengikut selere masing-masing, lepas tu makan relaks-relaks dan last sekali sebelum chow kenelah bersalaman dengan Si Lembik selaku tuan rumah.

Mari kite buwat congak secare mudah dengan kiraan paling maksimum; katekan pade satu-satu mase PWTC tempat function itu berlangsung mampu menampung 3000 pengunjung. Jumlah itu pulak memerlukan purate 20 minit untuk berbaris, makan dan bersalaman dengan Si Lembik.Maknenye dalam satu jam tempat tu hanye mampu menampung kapisiti 9000 orang pengunjung yang keluwar masuk secare bergilir-gilir. Darabkan 9000 dengan 6 jam (10.30 pagi- 4.30 petang), jumlahnye iyelah 54,000 sahaje. Tak apelah kite bagi bonus lagi 6000 untuk mencukupkan 60,000!

Lalu dari mane pulak datangnye jumlah 140,000 orang pengunjung sebagaimane yang dilaporkan Bernama tadi! Jike didarabkan dengan sepasang kaki setiyap pengunjung pun baru berjumlah 120,000 orang masih kekurangan 20,000 lagi! Tak ke kelentong besar namenye tu! Apelahlah hapraknye Si Lembik ni, raye-raye pun nak tipu rakyat hidup-hidup!!!!!!! Ingat ye angke yang saye anggarkan tu pun dah lebih-lebih tau…..

Sudahlah kontraktor dikelentongnye, kate bayar RM3.2 billion walhal tak sampai pun RM1.0 billion, jumlah kehadiran ke rumah terbukenye pun nak dikelentongkannye! Mengape tak laporkan 1 juta orang, kan itu lebih hebat bunyinye….

Si Kulop Chor Chee Heung Yang Menyakitkan Hati….

Dalam function raye tu jugak dapat dilihat betape penyamun-penyamun peliharaan TKT yang kini mengerumuni Si Lembik, mempamerkan bakat-bakat kelentongan mereke yang cukup hebat.

Di antarenye iyelah Si Kulop Chor Chee Heung, Timbalan Menteri Dalam Negeri. Ketike diminte mengulas berhubung dengan 9 orang ex-student (Pakistan) yang masih ditahan di bawah Seksyen 73(1) ISA Si Kulop itu berkate: “Kerajaan berpuwas hati kerane sepanjang sesi penyiasatan mereke (ex-students) memberikan kerjasame kepade pihak polis dan terdapat bukti mereke terlibat dalam aktiviti tertentu ketike kononnye menuntut di Pakistan.”

Apebile ditanye oleh pemberite maksud `aktiviti tertentu` itu Si Kulop Chor enggan mengulas lebih lanjut. Sikap yang same ditunjukkan oleh Si Kulop yang tak basuh berak (beristinja`) itu apebile ditanye same ade ex-students tadi pernah menemui Osama bin Ladin Ketuwe Al –Qaeeda.

Adelah menjadi hak Si Kulop Chor itu untuk membuwat ape saje statemen bagi menutup kezaliman Si Lembik Dolah Badawi dan rejim haprak Umno BN MMK! Diye nak cakap ape saje, terpulang pade diye sebab rakyat marhaen sudah cukup masak dengan pembohongan Umno-BN .

Tidak mustahil dalam waktu yang terdekat ini ade di antare ex-students itu akan membuwat pengakuwan bahawe mereke memang terlibat dengan JI. Mereke memang pernah berjumpe Osama Laden. Mereke memang bercadang untuk menumbangkan kerajaan dengan care militan dan gerakan mereke itu mendapat sokongan BA (Pas)…… Tapi semuwenye sekadar membace skrip yang disediyekan Yusof Rahman Pengarah Gestapo (SB), Zainal Abidin Zain dan Si Kulop Chor (keduwe-duwenye Timbalan Menteri Dalam Negeri di bawah Si Lembik)!

Ye! Begitulah rencane jahat mereke untuk mempertahankan kuwase yang kian mereput. Namun seperkare yang terlebih jahat dari itu semuwe adelah `statemen` biadap Si Kulop Chor itu sendiri. Ape autoritinye untuk memperkonon-kononkan pembelajaran agame kesemuwe pelajar berkenaan di Pakistan.

Si Kulop Chor yang `masuk bertabik keluwar bersalam itu` jelas menghine kaum keluwarge ex-students, kredibiliti Universiti Islam Abu Bakar dan Jamia Darasat Gurshan Al-Iqbal Karachi Pakistan serte seluruh umat Islam apebile secare tak langsung menuduh ajaran Islam itu hanyelah topeng untuk menyembunyikan keganasan (terorisma) global.

Si Kulop Chor yang hanye mengesat taik di duburnye dengan tisu itu, sedikit pun tidak memiliki autoriti untuk mentafsirkan Islam yang bukan agame anutannye. Sewajarnye seluruh umat Islam di kawasan Parlimennye tidak lagi mengundi Si Kulop Chor itu dalam pilihan raye akan datang. Kalau masih ade yang teringin nak memangkahnye, make samelah mereke dengan Si Kulop Chor itu….. tak payah bersunat, tak payah basuh berak, boleh makan babi, boleh minum arak, boleh berzina, boleh berjudi…. tak perlu mengucap Syahadah lagi, tak payah susah-susah puwase Enam!!!!!!!

Macam itulah para pembace, sesiyape saje bebas menghine Islam disebabkan TKT, Si Lembik dan Umno MMK bertindak sebagai pelopor ulungnye! Nak sokong lagi ke? Kalau nak jahanam sokonglah!!!!!!

Allah hu Akbar! Reformasi! Daulat Tuanku!!!

Berani Kerane Benar!
Hidup Agamaku! Hidup Bangsaku!

SI SONGKOK TINGGI KAPAR  - 27.11.2003 (suntingan M@RHAEN)

Catatan: Makne perkataan Keling pade saye: Berbohong dari segi perkataan, perbuatan dan niyat macam Mahathir…. . tak ade makne lain tau…)
Sertailah Forum M@RHAEN: http://marhaen.board.dk3.com/2/
Dapatkan maklumat terkini di Forum M@RHAEN.Tapak Utama: http://marhaen.internations.net
Anda mempunyai lebih pilihan untuk melayari Laman M@RHAEN.

Click Here!
Hantar artikel ini kpd sahabat: