Shahidan Penaja Pesta Songkran di Indera Kayangan
Oleh Sorayanii

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Assalamu’alaikum…w.b.t
Salam Sejahtera & Salam Reformasi untuk sdar/sdri sekelian

Shahidan Penaja Pesta Songkran di IK

Marilah kita bermunanjat dan berdoa muga muga Allah SWT memberi nusrah kepada pejuang pejuang Pelastin dan kekuatan semangat juang kepada mereka demi mempertahankan negara dan agama Islam yang shumul….. dari ancaman Yahudi yang mengganas dan bermaharajalela ……. Amin!

Dalam suasana takut gerun dan ngeri insan insan kecil tua muda telah dibunuh dengan kejam dan yang tercedera bermandi darah dan hingga tidak sempurna sifatnya (bukanlah seperti Khir Toyo bermandi darah….haid sedikit masa dulu ketika mempertahan Hak Istimewa Melayu, bukan main lagi ….bergegar pagar dan bangunan Suqiu kesudahannya menyerah segala perojek kepada jenis tuuu juga berselindung di sebalik nama Main Con melayu………nah sekarang membuncit perut kununnya perjuangan belum selesai !!! yang Haprak tuu Orang Orang Melayu Selangor…. Mudah Lupa) Kesedihan dan pilu bercampur marah telah meyelubungi seluruh dunia Islam.

Dalam keadaan dan suasana kekalutan berebut untuk selamatkan diri dari maut yang bakal merentap bila bila masa! Sengsara meratapi derita insan insan yang tak berdosa …….masih ada yang ingin Berpesta ye!!!! Melupai penderitaan  saudara seagama

“Persatuan Orang Orang Siam Malaysia Cawangan Perlis akan  mengadakan Pesta Songkran (Pesta Simbah Air) Kerajaan Negeri Perlis Indera Kayangan sebagai penganjur Upacara tahunan ini akan dirasmikan pada 13 April 2002 olih YAB Dato’ Seri Haji Shahidan bin Kassim di kawasan Watt Siam Mahachiprasit Jejawi Perlis. Berbagai acara akan diadakan seperti peraduan melukis untuk kanak kanak…dsb.. pada malamnya akan diadakan acara kebudayaan.”

(jangan lupa termasuk Ramvong, anak anak melayu akan berganding dengan anak anak siam minum arak dan berpesta habis habisan seperti di Bangsar)

Demikian lah hebahan tukang canang DJ2@RMP (Radio Malaysia Perlis) di corong radio supaya datang beramai ramai memeriahkan pesta tersebut. Mereka menyeru Rakyat M@rhaen kearah maksiat mungkar dan melalaikan Apabila soalan diajukan kepada Ustazah Siu Chun Pengerusi Persatuan merangkap Pegawai Khas MB @ wakil SIAM UMNO/BN: “adakah Pesta Songkran ini upacara Keagamaan?” jawabnya: “Oh tidak!!!ia hanyalah acara kebudayaan” spontan seperti ………..maklumlah anak didek pakar pakar putar belit UMNO/BN menjawab. Didalam hati tertanya juga ye! mengapa diadakan di Watt Siam tidak diKompleks Budaya??? Memandangkan ia nya Acara Kebudayaan bagi orang Siam dan merupakan acara Rasmi Kerajaan Negeri Perlis maka wajiblah Datuk Paduka ‘Alim Panglima Mat Jaya Hussein sebagai mufti Negeri Perlis membaca Doa Selamat untuk mereka

Wahai para DJ2@RMP: Seru lah Umat kepada yang SATU ….

Jangan menyeru pada yang melalaikan….
hindari lah khurafat@syirik dihadapan
Banyak yang perlu diselesaikan
Mempertabatkan  seagama adalah perjuangan
kini menjunam aras sungguh jijik memalukan
kini dan terkini Haruan Makan Anak jadi sendaan
Nauzubillahiminzalik hanya diucapkan

Para Ilmuan Islam kalian…..

Dalam watikah harian
Telah ditatapi ….dikirai dan difahami
Hujah dihurai menjurai berilmiah ninggi
M@rhaen yang fikiran merewang tak sampaian
Langit tak dapat dijengkau ……
Tapi…
bumi ingin juga diakari

Satu soalan untuk kalian
Apakah sumbangan kalian pada agama setelah agama memberi sumbangan (habuan) pada kalian?????
Sekian wallahualam

Jazakallahu

Sorayanii UMNO PURBA Indera Kayangan@ Kingdom of Ben Kassim
12 April 2002


FREE - An online program to make a huge income. more info
Click Here!