Kenapa Dibiarkan Mereka Menghina Islam?
Hati siapa yang tidak terguris jika masih ada debu keimanan di dalamnya. Hati siapa tidak sedih jika masih ada cahaya keimanan di dalamnya. Hati siapa tidak menangis jika masih ada kemanusiaan di dalamnya. Hati siapa tidak marah dan mengutuk jika masih ada rasa cinta kepada Islam. Hati siapa yang tak sanggup untuk berjihad jika masih cinta kepada Allah dan Rasul...bila melihat umat Islam ditekan dan dihina sedemikian rupa di bumi Allah ini.

Umat Islam di Amerika senantiasa dikutuk dan dilayan lebih hina daripada binatang peliharaan mereka. Di Peranchis, wanita Islam dipaksa membuka aurat bagi memuaskan nafsu buas syaitan-syaitan di sana yang mahu wanita Islam bebas seperti wanita mereka yang telah pun bertaraf lebih rendah daripada pelacur kerana tidak perlu membayar untuk mengadakan hubungan seks.

Di Kenya kerajaan Kristian kulit hitam dengan penuh semangat menindas umat Islam atas arahan Amerika.

Tetapi yang menyakitkan hati ialah tindakan munafik - di negara umat Islam seperti Fahd, Hamid Karzai, Musaraf, Ahmad Chaudary, Megawati, Dolah Badawi, dan mereka yang sekepala dengannya sanggup menurut apa sahaja arahan daripada si kafir laknatullah Bush untuk menyiksa umat Islam.

Si munafik kerajaan Kuwait sanggup menghapuskan Perkataan jihad yang merupakan asas kekuatan Islam daripada sistem pelajaran mereka. Saudi pun akan mengambil langkah yang sama jika tidak wujud bantahan daripada golongan ulama. Di Malaysia, makna jihad ditafsir semula agar penekanan bukan kepada perjuangan menentang kezaliman dan penindasan terutama oleh kafir laknatullah tetapi jihad untuk kepentingan dunia, iaitu jihad pembangunan.

Begitulah penghinaan yang diterima oleh Islam kebelakangan ini. Tak hairanlah Osama sanggup menggadai harta dan nyawa untuk menentang musuh Islam ini. Tak hairanlah ada yang sanggup meletup diri mereka semata-mata untuk menentang musuh Allah ini walaupun si Tantawi ulama tajaan sekutu Amerika mengutuk. Tindakan-tindakan pejuang Islam ini telah menggerunkan musuh hingga mereka tidak hidup aman. Nak rayakan pesta tahun baru, krismas pun semua dalam ketakutan. Apakah ini yang dimaksudkan Allah dalam al-Quran yang apa bila orang Islam berjuang kerana Allah, Allah akan timbulkan kegerunan di dalam hati musuh.

Minta bekas Jeneral Hamid Zainal Abidin, Hamid Osman, Ustaz Nakahie dapat menjelaskan dengan bantuan para penasihat daripada Amerika.

- Saifullah - 08.01.2004 (suntingan M@RHAEN)

Hantar artikel ini kpd sahabat: 
Click Here!

Sertai Maillist M@RHAEN