18 Nama Akan Didakwa Untuk Tutup 18 Nama Besar Kes BPR!
Bila sudah terlajak bercakap, itulah akibatnya! Terpaksa pula mencari alasan bagaimana nama 18 yang didedahkan Rais dapat ditutup! Nanti orang kata "lepas pilihan raya nama 18 pun lesap". Maka satu-satu nama "Kambing Hitam Politik" dihadapkan ke mahkamah? Benarkah mereka. Antara yang diseret sama, bekas ahli Parlimen PAS dan Keadilan fasal lebih tuntut duit belanja? Agaknya pula apa akan jadi dengan kes dua lembu yang disembelih sebelum pilihan raya, Eric Chia dan Kasitah Godam? Paklah Paklah.. Memang kaki sandiwara. Sejak pegang jawatan Menteri Dalam Negeri sejak 6 tahun dulu, kerja dia mencipta satu Drama.. Dari satu sandiwara ke satu sandiwara. Apa yang hairannya Paklah boleh buat muka selamba macam tuduhan dan Drama yang dibuat tidak pernah berlaku?

Sandiwara inilah yang gagal didedahkan Pembangkang pada pilihan raya 2004 yang lalu. Mengapa? Sebagai contoh kes Sauk. Ada berpuluh dalil cerita Sauk adalah sandiwara. Mengapa harus takut? Ingat, berhati-hati dengan lakonan  Paklah. Dia akan menjerat satu persatu jentera di dalam PAS! Jika pemuda
tidak bertindak, maka lakonan Paklah harus diberi Anugerah!

Pembangkang harus mendedahkan kembali salah guna kuasa dan semua fail BPR melibatkan pemimpin UMNO seperti Rafidah Aziz - Rahim Tamby Chik dan banyak lagi malaun dil uar sana! Sekarang tugas pemuda mencabar Kerajaan mempercepatkan pendakwaan. Mendakwa lebih ramai lagi dalam senarai 18 "benar" bukan senarai 18 "kambing Hitam"

Pemuda harus Agresif !!! Ayuuhh kita cabar..!!!

Lawan Tetap Lawan!!

Oleh Reformis Muda - 23.04.2004 (suntingan M@RHAEN)

Hantar artikel ini kpd sahabat: 


Sertai Maillist M@RHAEN