Skandal seks YB Ustaz Umno akan dibongkar!
Oleh Pendekar Nusa

Usaha untuk menjatuhkan dan memusnahkan kredibiliti seorang Adun Umno di Selangor sedang rancak dijalankan oleh musuh-musuh dalamannya lebih-lebih lagi selepas selesai pemilihan peringkat bahagian yang lepas.

Adun tersebut juga merupakan Timbalan Ketua Umno di salah sebuah bahagian di Selangor adalah bekas Ahli Parlimen di kawasan berkenaan untuk tempoh 1999 – 2004. Adun tersebut juga bekas seorang guru agama (ustaz), sejak akhir-akhir ini kerap menyampaikan kuliah agama di Radio Malaysia Shah Alam terutamanya pada awal pagi.

Menurut maklumat diperolehi daripada kumpulan yang menggerakkan usaha untuk menjatuhkan Adun berkenaan, bahawa kali ini usaha mereka akan berjaya kerana beberapa pihak termasuk pihak berkuasa agama dan orang luar dari Umno akan memberi kerjasama.

“Kita tak mahu konsep Islam Hadhari yang sedang diketengahkan oleh Pak Lah dicemari dengan perlakuan dan akhlak keji sesetengah pemimpin Umno. Kita akan bongkar skandal siapa saja,walaupun orang itu adalah pemimpin Umno.” kata salah seorang penggerak kumpulan yang ingin menjatuhkan YB Ustaz MSS Adun BM.

“YB Ustaz MSS usahlah berlagak baik, tunggulah masanya nanti bila dia diheret ke Mahkamah Syar`iyah kerana skandalnya.” kata orang itu lagi.

Punca maklumat itu seterusnya mendedahkan bahawa setakat ini dua orang bekas Kadi yang bertugas di daerah KS ketika skandal yang membabitkan YB berkenaan dengan adik ipar beliau berlaku, sedia memberi kerjasama.

Menurut sumber itu lagi Adun berkenaan semenjak dulu lagi amat takut kalau skandal itu didedahkan kepada umum. Walaupun sudah banyak kali YB itu menafikan skandal tersebut tetapi tiada siapa pun yang mempercayai beliau lebih-lebih lagi saudara mara dan jiran-jirannya di kampung I dan Bukit B.

Adik ipar yang dikatakan merelai dirinya `dingap` itu, telah lama menjanda kini terus sihat sejahtera dan bertugas di pejabat salah seorang anggota Exco Kerajaan Negeri Selangor di Batang B. Soal sama ada dia masih lagi dipakai oleh abang iparnya masih belum dapat dipastikan lagi… boleh jadi ya boleh jadi tidak.

Keluaran akan datang: Detik-detik bagaimana skandal tersebut berlaku akan diceritakan seperti dikisahkan oleh orang yang terapat dengan YB Ustaz MSS.

Pendekarnusa - 13.10.2004 (suntingan M@RHAEN - Emel: marhaen@gmail.com / reformasi@gmail.com)


Hantar artikel ini kpd sahabat: