GELABAHNYA BARISAN NAJIS
Barisan najis kini semakin gabra dan gelabah. Kalau nak diibaratkan bagaimana gabranya golongan Barisan najis ini, cuba kita bayangkan orang yang berada di tengah-tengah pekan yang berasa nak berak tapi jamban tak da atau pun kesemua jamban sedang penuh digunakan. Kalau kat kampung tu, boleh tahan jugakla- boleh gak gi melepas kat dalam semak. Bila jamban tak da, dan najis dah hampir dilubang dubur hanya menanti saat untuk diteran keluar, maka berkerutlah dahi, berpeluh lah ketiak dan tercungap-cungap menelan air lior. Silap-silap terkincet dalam seluar. Mana tak gelabah? Hari penamaan calon tinggal 2 hari lagi tapi nama calon yang nak bertanding belum lagi confirm.

Yang perasan nak bertanding berasa rimas fasal tak pasti nama dia akan naik. Natijahnya boleh dilihat di Parlimen Lembah Pantai misalnya. Kawasan urban elit yang meliputi Bangsar yang kini dikuasai secara ‘haram' melalui undi hantu dalam 'masa kecederaan' dalam Pilihan Raya Umum ke-10 oleh Puan Sharizat Bee Begum d/o Jalil Khan kini kelihatan tidak bermaya - pilihan raya sudah hampir akan tetapi bendera biru gambar dacing senget yang berat dengan najis satu pun belum berkibar. Kenapa? Sebab calon Barisan najis sehingga kini masih belum diputuskan untuk bertanding di kawasan yang belum tentu selamat tersebut - hanya calon yang confirm bertanding saja yang akan sanggup mengeluarkan duit untuk ditaburkan kepada pekerja parti untuk menggerakkan jentera dan menaikkan sepanduk dan bendera. Demikianlah terserlahnya slogan barisan najis - berkhidmat kalau ada masyoookkkk- - Kita nak cadangkan kat kepala barisan najis tu, kalau masih tak dapat putuskan calon, letak aje la Rashid Draman atau Wang Amak Wang Umor, kuda-kuda kelentong SPR untuk mewakili barisan najis.

Keadaan gelabah juga kelihatan di dalam Parti Untuk Kaum India (P%#@) - ketua gengster Parti tersebut, Lord Samy telah menggugurkan timbalannya Lord Subramaniam atas alasan 'ingin memberi laluan kepada muka baru'. Haru betul kita dengar! Macamlah muka Lord Samy sendiri tu muka baru! Khabarnya sudah ada anggota pemuda P%#@ yang meletakkan jawatan kerana membantah tindakan Lord Samy yang saling tak tumpah perangai dengan sepupunya, Lord Madey Kutty semasa memerintah Tanah Melayu tak berapa lama dulu. Setelah beberapa penggal menjadi wakil Sungai Siput, Lord Samy tetap menawarkan 'mukanya yang baruâ - sebagai wakil Sungai Siput. Dulu mukanya berkepala botak tetapi sekarang kepalanya berambut palsu.

Tidak cukup dengan masalah P%#@, datang pula Hindu pengampu yang menganut fahaman berpakaian baju Melayu bersamping bersongkok di Tahun Baru ketika menjadi tuan rumah. Panglima Hindu yang kini tembak menembak saman dengan Kudus bekas pegawai MPAJ sedang menggertak Pak Lah lembik agar memberi laluan kepada dirinya untuk menjadi calon di Cameron Highlands, akan tetapi AMENO membantah. AMENO yang tidak bertelur itu kini bersetuju mengangkang untuknya masuk ke kawasan Melayu pekat, Bukit Gantang di Perak dalam pilihan raya minggu depan. Sebagaimana biasa, Parti Islam Terbesar di dunia cap kepala Unta berkeris karat dan yang mengaku mempertahankan ketuanan Melayu, akan memberi laluan mudah atas dasar 'kongsi kuasa', supaya orang Islam di kawasan utara Perak tersebut dipimpin oleh seorang Hindu! Tepuk dada tanya lah iman - apakah undi akan diberi kepada Dr Lo'Lo' Ghazali, pemimpin Muslimat berkelayakan doktor perubatan dan merupakan anak seorang ulama atau pun kepada seorang Hindu yang mewakili Barisan najis.

Adalah menjadi tanggungjawab orang Islam untuk memberi sokongan kepada orang yang mengutamakan keimanan daripada kekufuran. Jelas bahawa AMENO cenderung kepada kezaliman dan kekufuran. Janganlah lagi berulang episod di mana orang Melayu tetap memberi sokongan kepada orang kafir walaupun jumlah pengundi orang Melayu yang mengaku beragama Islam di sesuatu kawasan tersebut merupakan golongan majoriti. Sungai Siput, Perak dan Sungai Tua, Selangor adalah dua contoh jelas bagaimana orang Melayu telah diperbodohkan oleh AMENO, yang kononnya mempertahankan ketuanan Melayu. Kita berdoa ke hadrat Allah swt agar memberi hidayat kepada saudara-saudara melayukan kita di Sungai Siput agar dapat menolak Samy Vellu kali ini dan seterusnya memangkah untuk memilih calon dari Barisan Alternatif pada pilihan raya minggu hadapan, insyaAllah.

Samy Vellu adalah antara pemimpin Barisan najis yang paling berat najisnya berselerak di sekeliling baju-bajunya yang mahal. Dengan jawatannya sebagai Menteri Kerjaraya, kemudian menteri tenaga & pos dan kemudian kembali sebagai Menteri Kerjaraya, Samy telah berjaya mengaut kekayaan yang begitu menakjubkan sepanjang tempohnya sebagai menteri. Samy mempunyai sebuah kereta Mercedes Benz persendirian yang bernombor WP 1818 dan setiap kali Mercedes Benz mengeluarkan model S-class yang baru, maka setiap kali itu juga lah nombor itu bertukar badan. Dan itu bukanlah satu-satunya kereta Lord Samy. Lord Samy juga menggunakan pengaruhnya untuk mengaut untung dari projek-projek yang dikendalikan oleh syarikat Malaysia yang beroperasi di negara saudara maranya, India. Syarikat Renong dan IJM Corp. adalah antara korporat yang dapat menembus pasaran India - terima kasih kepada Lord Samy, yang sememangnya dianggap sebagai ‘Tuhan’ di negara feudal India. Lord Samy sememangnya dianggap Tuhan di kalangan kaum Hindu di Malaysia.

Khabarnya, ramai golongan miskin yang berbaris setiap pagi di hadapan rumahnya di Jalan Ipoh berhampiran Sekolah Cina dengan harapan disedekahkan sekurang-kurangnya wang kertas merah setiap kali dia keluar rumah untuk pergi kerja. Beginilah hebatnya Lord Samy Vellu, seorang gengster Hindu yang hanya berkelayakan 'draughtsman' dan berkasta rendah, akan tetapi dapat mengetepikan timbalannya Subra, yang jauh lebih berpelajaran tinggi dan juga dari kasta yang lebih tinggi dari Samy. Andai kata Samy merupakan Perdana Menteri, nescaya Subra pun boleh dibikin pertuduhan mengadakan hubungan homoseksual dengan Hindu gay boys sebagai mana sepupunya Madey Kutty telah memperlakukannya terhadap Anwar Ibrahim! Mungkin kawan kita MGG Pillai telah banyak menulis mengenai kehaprakan Samy ini - akan tetapi apa yang ingin ditekankan di sini adalah betapa bongkaknya Samy setiap kali dia merasmikan jalan baru dan mengenakan tol kepada pengguna jalan raya.

"Apa, ingat itu Koran boleh bikin jalan ka?" Demikian kata-kata nistanya yang begitu menyakitkan hati kita orang-orang Islam. Siang malam kita membacanya, dan kita bersusah payah untuk menegakkan agama kita yang mulia ini berlandaskan Al Quran - tiba-tiba Samy Sungai Siput sial ini berkelakuan biadab mempersendakan kemuliaannya. Samy Vellu mesti dinyahkan kerana dia adalah perasuah kabinet terkemuka - dari penglibatannya dalam skandal saham Telekom sehinggalah kepentingan peribadinya dalam penswastaan jalan raya, najis Samy berada di merata-rata tempat. Dia beroleh kepentingan peribadi daripada Gamuda, Sungei Way, Road Builder, United Engineers dan beberapa syarikat pembinaan yang lain dan buktinya memang senang sangat untuk diperolehi kiranya benar-benar BPR betul-betul mempunyai kemahuan politik untuk menyingkirnya. Samy menganggap pembinaan jalan raya di negara ini sebagai satu bentuk perniagaan yang menguntungkan kroni yang bakal mendapat kontrak pembinaan dan bukannya suatu bentuk kemudahan yang semestinya disediakan oleh pihak pemerintah.

Setiap kali dia merasmikan jalan raya, dia akan tiba dengan suit Zegna atau Cerruti yang berharga tidak kurang dari RM8,000 sepasang dan dengan bongkak akan berkata, sekiranya pengguna tidak mau membayar tol, mereka mempunyai pilihan yang lain - dan selalunya pilihan lain yang dimaksudkan oleh Samy haram jadah tu adalah alternatif yang tersangat daif dan lebih menyukarkan pengguna. Cukuplah kita diperbodohkan oleh orang yang sememangnya lebih bodoh dari kita. Selagi Samy berada di situ, selagi itulah kita pengguna jalan raya akan berputih mata dengan perjanjian antara kerajaan dengan kroni-kroni yang sentiasa akan membebankan kerajaan. Syarat-syarat perjanjian penswastaan pembinaan akan sentiasa memaksa kerajaan membayar ganti rugi kepada kroni-kroni kiranya penswastaan tersebut gagal. Seolah-olah kerajaan adalah satu institusi yang lemah - walhal bukankah kita sebagai rakyat berhak menuntut agar kita mempunyai sebuah kerajaan yang kuat, berwibawa dan digeruni kerana keadilan dan kesaksamaannya? Namun ini tidak mungkin tercapai kiranya kerajaan ini terus menerus diterajui oleh Barisan najis yang dikepalai oleh AMENO yang kian busuk.

Marhainmuda
Gemencheh - 18 Muharam 1425 - 10.03.2004 (suntingan M@RHAEN)
Siaran awal artikel ini terdapat di http://www.marhaen.com

Hantar artikel ini kpd sahabat:


Sertai Maillist M@RHAEN