Apakah Yang Dapat Diharapkan Daripada MAIPP
Oleh Umat Islam Pulau Pinang?
Assalamualaikum wbt Tuan Editor dan para pembaca yang dihormati

Izinkan saya mengingatkan kaum Muslimin/Muslimat Melayu di Pulau Pinang (khasnya di Jelutong) berkenaan MAIPP yang suatu masa dulu bersekongkol dengan umno PP untuk menukarkan taraf tanah wakaf Tuan Haji Kasim Kg Makam di Jalan Datuk Keramat daripada tanah wakaf kepada tanah pembangunan atau tanah biasa (bukan wakaf) supaya boleh dijual (buat duit) dengan mudah (easy money). Tetapi berkat keimanan yang Allah SWT berikan pada Sdr Salim Hashim dan pejuang tanah wakaf di situ dan pejuang dari luar maka niat dajal (perosak) MAIPP dan umno tergendala, tapi masih dalam perhatian hingga kini di mana jika ada peluang akan dipunahkan tanah wakaf itu!

Jadi, isu yang ingin saya kemukakan di sini ialah jangan harapkan MAIPP (dibaca Majlis Agama Yahudi PP) untuk membela/membantu isu Masjid Jelutong atau menguatkan Islam, harta orang Islam dan juga orang Islam di PP, seperti mengharap Amerika atau Britain menolong Palestin & Iraq!

Yang ada jalan hanyalah perjuangan sendiri melalui parti Islam tulen atau berkorbanlah sendiri bukan macam umnoo untuk kuasa, kontrak, kroni atau wang poket!

Jangan lupa Allah akan menolong orang yang berjuang di jalanNya jika tak cepat atau lambat tapi akhirnya Islam akan mencapai kemenangan walau disekat macam mana pun, insyaAllah dan moga Allah menjahanamkan niat siapa saja yang ingin hancurkan harta Islam dan Islam!

Takbir Allahu Akbar Allahu Akbar Allahu Akbar 

- Jingoza - Kg Makam Hj Kasim P.Pinang, 6 Rabiulawal 1425 (suntingan M@RHAEN)
Catatan Penulis:
e mail ini telah dihantarkan kepada Harakahdaily tapi telah tidak disiarkan dan amat dikesali, wasalam.

Hantar artikel ini kpd sahabat:


Sertai Maillist M@RHAEN