Jack The Ripper Umno Menegur TYT Korup
Oleh Inderaloka

Jack The Ripper Umno @ Perogol Bersiri kelihatan sudah diampunkan dosanya oleh para perwakilan yang mengundi memenangkan bekas KM Melaka itu sebagai salah seorang anggota MT Umno yang akan membantu PM Imam Hadhari menjayakan agenda hadharinya untuk tempuh tiga tahun mendatang.
 
Berapa sekilogram harga perwakilan Umno dan Ruslan Kassim?
 
Meskipun tewas didalam usahanya untuk bertapak semula di peringkat bahagian setelah tiga kali kecundang ditangan Datuk Wira Amid Nordin, namun RTC menang di peringkat pusat.
 
Amid Nordin juga selaku anggota Exco Kerajaan Negeri Melaka walaupun pun berjaya menghalang RTC daripada bertapak semula di Bahagian Kota Melaka tetapi nasibnya agak malang apabila beliau digantung selama tiga tahun ( 2004 – 2007 ) kerana didapati bersalah mengamalkan politik wang oleh Lembaga Disiplin Umno di dalam pemilihan peringkat bahagian yang lepas.
 
Apakah dosa perogol bersiri sudah dilupai dan diampunkan oleh orang-orang Umno begitu sahaja atau RTC menebus dosa tersebut dengan taburan wang ringgit di dalam kempen pemilihan MT lalu ? Rasa-rasanya orang-orang Umno tidak mudah untuk mengampunkan dosa RTC merogol gadis bawah umur hampir sedekad lalu sekiranya perut atau mulut mereka tidak disumbat secukup-cukupnya.
 
RTC yang bertaraf `multi millionaire` itu memang mampu menyumbat perut dan mulut siapa sahaja terutama mereka yang mampu menolong menggilap semula kepudaran bintang politiknya.
 
Sebelum itu pun `bekas panglima` keADILan Ruslan Kassim telah berjaya dijinakkan oleh Perogol Bersiri itu,sehinggakan Ruslan sanggup menarik ( menjilat ) balik tuduhan yang dilemparkan kepada RTC di dalam PA Umno 1998 dulu sejurus sebelum p/raya umum 2004 yang menyaksikan Si Dogol itu bersama Gang 11 melompat semula ke dalam Umno.
 
Ruslan telah terlebih dahulu mensucikan RTC daripada dosa apabila dia menarik balik tuduhan bahawa bekas Ketua Pemuda Team Wawasan itu terlibat di dalam menaja Khalid Jefri menulis buku `50 Dalil Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi PM`.

Bekas Ketua Penerangan keADILan itu bukan sahaja menarik balik tuduhan yang pernah dibuatnya di dalam PA Umno yang terakhir (1998) dihadiri oleh Anwar bahkan turut memohon maaf kepada RTC.
 
Berapa harga sekilogram diri Ruslan dan perwakilan Umno di sisi RTC,hanya mereka sahaja yang tahu.

Melayu Umno memang mudah lupa.
 
Cina DAP belum lagi lupa, Melayu Pas,PRM dan keADILan tidak pernah lupa,India DAP,PRM dan keADILan sampai bila pun tidak akan lupa lebih-lebih lagi para reformis serta rakyat marhaen langsung tidak boleh melupai `insiden` betapa koyak rabaknya seorang gadis bawah umur dikerjakan oleh Rahim Tamby Chik KM Melaka sehingga melahirkan seorang `anak luar nikah.`
 
Lim Guan Eng pada ketika itu MP Kota Melaka terlucut gelaran Yang Berhormat kerana dihukum penjara 24 bulan setelah disabitkan kesalahan oleh `mahkamah beruk Mahataik` sebagai pemfitnah.
 
Lim Guan Eng ( kini SUA DAP ) tidak akan berehat di penjara sehingga hilang gelaran berprestij itu kalau beliau hanya membatu apabila nenek gadis bawah umur mangsa RTC merayu agar keadilan ditegakkan.
 
Orang lain termasuk jagoan Melayu baik di dalam Umno maupun Pas ketika itu tidak berani menyahut cabaran si nenek sebaliknya Lim Guan Eng yang mara ke depan walaupun akhirnya beliau terkorban.
 
Kalau saya katakan bangsa Melayu memang haprak sepertimana yang pernah disebut oleh Mahathir Mahataik tentu anda semua bersetuju ! apa tidaknya…. cuba perhatikan fakta berikut :
 
a. Ketika nenek mangsa `tambi` RTC menuntut pembelaan ,semua orang Melayu bungkam yang muncul dan terkorban adalah seorang berbangsa Cina.
 
b. Terang-terang RTC boleh didakwa di mahkamah atas tuduhan rasuah tetapi Peguam Negara juga seorang Melayu tidak berbuat begitu kerana mematuhi arahan Mahataik.
 
c. Ruslan Kassim juga seorang Melayu pada tahun 1998 di dalam PA Umno mendakwa bahawa dia punya cukup bukti untuk mengaitkan RTC dengan pembiayaan terhadap penerbitan dan pengedaran sebuah buku fitnah besar (` 50 Dalil Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi PM` ) yang dijadikan sebagai sebahagian daripada rujukan para konspirator untuk menganiaya Anwar..

Tiba-tiba di akhir tahun 2003 Ruslan tanpa sebarang rasa malu menarik balik dakwaan itu sedangkan Anwar Ibrahim masih meringkuk di dalam penjara.
 
d. Ketika isu skandal RTC tersebar luas hampir semua ahli - ahli Umno termasuk di Melaka telah meminta agar Rahim Tamby Chik direhatkan daripada menjalankan tugasan Ketua Pemuda Umno dan KM Melaka sehingga semua siasatan selesai demi menjaga nama baik Umno dan kerajaan. Majlis Tertinggi Umno akur dan akhirnya secara perlahan-lahan RTC dipinggirkan daripada parti dan kerajaan.
 
Malang sekali belum sampai pun satu dekad, si penyangak yang pernah dianggap sebagai `pembawa malu` kepada Umno itu dinobatkan semula sebagai wira semata-mata kerana wang ringgit yang telah dilaburkannya untuk membeli orang-orang Umno.
 
Ya! Melayu memang haprak dan mudah lupa tetapi bukan semua Melayu begitu kerana satu-satunya yang layak digelar demikian hanyalah Melayu penganut Umno.
 
Lihatlah bagaimana hebat dan gilang gemilangnya para penganut Umno Melaka merayakan kemenangan RTC sebagai ahli MT dan Ali Rostam anak Benggali itu sebagai Naib Presiden Umno.
 
Majlis `kesyukuran` yang dihadiri oleh ribuan rakyat jelata itu mungkin sama hebatnya dengan majlis-majlis anjuran istana di zaman kesultanan Melayu Melaka masa lampau.
 
Kalaulah Bendahara Tun Perak dapat menyaksikan majlis itu nescaya beliau turut terpesona dengan kemeriahan dan kehebatannya termasuk juga lagak raja – raja baru Melaka: Rahim Tamby Chik dan Ali Rostam.
 
RTC dan Ali Rostam dipakaikan dengan selempang berwarna merah sebagai simbol bahawa merekalah `pahlawan terbilang` kerana berjaya menempatkan diri di dalam barisan kepimpinan parti Melayu yang kian haprak dan reput - Umno. Memang mereka `pahlawan terbilang` yang menjuarai rasuah politik (politik wang)!
 
Maka menyalaklah Perogol Bersiri menegur Perompak
 
Setelah dipakaikan dengan selempang merah simbol pahlawan maka tanpa membuang masa perogol bersiri itu bertitah: “Di masa depan segala pemberian pingat hendaklah dibuat secara lebih teliti. Rakyat Melaka seharusnya diberi keutamaan bukan orang luar. Satu garis panduan mesti dibuat untuk tujuan itu umpamanya menyenaraikan jasa-jasa penerima pingat berkenaan kepada umum secara terbuka.”
 
Seterusnya RTC menyatakan bahawa isu pemberian 84 butir bintang yang membawa gelaran Datuk sempena Hari Ulang Tahun Kelahiran TYT Melaka ke-66 itu agak memalukan rakyat Melaka. “Kita sepatutnya merasa malu kerana isu pemberian pingat itu diperkatakan banyak pihak oleh itu mari kita pastikan hal seumpama itu tidak akan berulang lagi.” Ujar RTC .
 
Ali Rostam KM Melaka/Naib Presiden Umno hanya tersengih bak kerang busuk ketika melihat RTC membuat komen, jauh di sudut hatinya, anak Benggali itu cukup bimbang dengan kebangkitan RTC.
 
Sebenarnya segala komen berhubung dengan pemberian bintang kebesaran yang amat memalukan itu ditujukan khusus kepada dirinya (Ali) dan Khalil Yaakub TYT Melaka.
 
Kalau Ali Rostam dan Khalil Yaakub megak-megak disindirnya, ke arah manakah kiblat RTC sekarang? Masih menyembah Mahathir Mahataik?
 
Kalau RTC masih menyembah Mahathir tidak mungkin dia tergamak menyindir kedua-dua orang musibat yang dikenal pasti sebagai pembodek kelas pertama bekas PM ke-4 itu.
 
Kata kebanyakan orang Umno RTC sudah menukar sembahan daripada Mahataik kepada Imam Hadhari!
 
Wahai orang-orang Melaka, awasilah anak-anak gadis dan puteri-puteri Umno kamu kerana Perasuah Hebat dan Perogol Bersiri itu muncul semula untuk membaham mangsa!

Inderaloka - 14.10.2004 (suntingan M@RHAEN - Emel: marhaen@gmail.com / reformasi@gmail.com)


Hantar artikel ini kpd sahabat: