Ustazah Umno Yang Ingin Perbetulkan Akhlak Ahli Pas?
Pada abad 20 yang lalu, kalau tidak silap Zaleha Hussien hanya sempat menjadi Adun Salor (Umno BN) di Kelantan selama sepenggal sahaja sebelum ditolak rakyat pada pilihan raya umum 1990.

Kelantan Tolak Ustazah Umno Terima Ustazah Pas

Sejak itu sehinggalah pilihan raya umum di abad 21 yang baru saja berlalu Ustazah Umno itu sudah tiga kali terkangkang tanpa sebarang kemenangan,dan beliau mungkin akan kempunan sehingga ke akhir hayat untuk digelar semula sebagai YB seperti yang pernah dikecapinya pada sesi DUN Kelantan 1986-90 dulu.

Nampaknya para pengundi di Kelantan telah memberi laluan kepada dua orang Ustazah dari Pas (BA) mewakili Parlimen Pasir Putih dan DUN Tanjong Mas.

Bertuahlah YB Ustazah Kalthom Othman MP Pasir Putih dan YB Ustazah Rohani Ibrahim Adun Tanjong Mas yang baru pertama kali bertanding jika dibandingkan dengan Zaleha ustazah Umno yang semakin kerepot itu.

Kedah Tolak Ustaz Pas Terima Ustazah Umno

Di Kedah pula situasinya agak berbeza, para pengundi disalah satu kawasan Parlimen termiskin telah menobatkan seorang Ustazah Umno untuk mewakili mereka. Dia bukan nya calang-calang graduan agama lulus PhD., di bidang Pengajian Ilmu Wahyu. Amat popular di mana-mana punya ramai peminat tua dan muda.

Soalnya apakah benar hanya para pengundi tulen yang memangkah Datuk Dr Mashitah sehingga beliau mampu menewaskan Ustaz Taib Azamuddeen mantan MP Baling sesi 1999-2004? Bagaimana jika kemenangan yang bermajoritikan 4229 undi itu dihasilkan oleh hantu-hantu peliharaan Dolah Badawi Mahatemberang?

Jika demikian halalkah kemenangan yang dibantu oleh para hantu itu? Sekiranya dirujuk kepada Ilmu Wahyu yang dipelajari Mashitah nescaya kemenangannya itu haram di dunia dan akhirat,melainkan nafsu beliau berani menghalalkannya.

Apa pun Mashitah yang petah berkata-kata itu sudah tentu punya banyak dalil dan nas untuk ditakwilkan bagi menghalalkan kemenangannya itu. Kalau beliau tidak bersedia dengan nas untuk `membenarkan `dirinya masakan dia sanggup terjun bulat-bulat ke dalam Umno yang zalim lagi nasionalis sekular itu.

Bukankah para pendeta ahlul kitab (Yahudi) di zaman Rasulullah saw sangat terkenal dengan kepakaran mereka di dalam memutarbelitkan fakta (kebenaran) kerana keangkuhan yang berkematu di sanubari mereka.

Pembawaan para pendeta sesat itu tidak pernah padam sampai kiamat, hanya pelaku-pelakunya sahaja yang berbeza-beza mengikut zaman dan suasana.

Ustazah Shit Ingin Memutihkan Umno

Ketika berkempen Ustazah Mashitah (selepas ini sebut sahaja Shit) menjelaskan kepada rakyat di Baling bahawa di antara misinya menyertai pilihan raya adalah untuk memutihkan Umno. Lantaran itu dia merayu agar dimenangkan untuk menyempurnakan misi murni tersebut.

Ertinya Ustazah Shit mengakui bahawa Umno itu memang sudah lama hitam legam. Sama seperti kes pendatang tanpa izin dan pengundi-pengundi hantu yang tak terkira banyaknya sengaja disenaraikan di dalam daftar pemilih. Kedua-duanya sudah menjalani proses pemutihan.

Kes pendatang tanpa izin walaupun belum lagi putih sepenuhnya tetapi sekurang-kurangnya sudah bertukar warna daripada hitam kepada kelabu. Berbeza dengan senarai pengundi-pengundi hantu sememangnya tidak pernah diputihkan walaupun Pengerusinya pernah bersumpah berdegar-degar akan bertindak mengatasinya.

Hal itu tidak pernah terlaksana kerana telah terbukti RaSHIT Pengerusi SPR sehingga saat ini merupakan Barua Terkemuka Umno BN yang patut dikutuk sehingga ke lubang kubur.

Apakah Ustazah Shit memiliki `keajaiban` untuk memutihkan Umno yang sudah lama hitam legam ibarat bontot kuali itu di dalam sekelip mata sahaja? Kalau pun dia memiliki `keajaiban` itu nescaya akan ditelan hidup-hidup oleh Umno yang sudah pun tersohor dengan seribu satu macam keajaibannya (putar belit dan penipuan) sendiri.

Akhlak Ahli Pas Pula Ingin Dipulihkannya

Hebat sungguh Ustazah Shit ini! Belum pun agenda memutihkan kelegaman Umno itu dimulakan barang sepatah ayat, tiba-tiba atau lagi agenda besar cuba ditonjolkannya.

Sebaik-baik saja menang Ustazah Shit menghebahkan kepada umum bahawa tugasan utamanya adalah untuk memulihkan akhlak ahli-ahli Pas yang dikatanya terlalu teruk.

Seteruk-teruk akhlak ahli Pas di Baling (itu pun kalau Ustazah Shit tidak berbohong) belum pula kedengaran mereka bergaduh dengan jiran semata-mata kerana salah faham tentang kawasan premis masing-masing, apatah lagi saman menyaman di mahkamah..

Ustazah Shit bukan sekadar bergaduh tetapi dirancakkan dengan `kes mahkamah` yang di publisitikan ke seluruh negara gara-gara salah faham mengamati kawasan premis dengan jiran yang sama taraf keintelektualannya. Akhlak murni apa itu?

Usahlah Ustazah Shit menyibuk-nyibukkan diri konon untuk memulihkan akhlak ahli Pas. Akhlak ahli-ahli Pas belum pun terbukti teruk jika dibandingkan dengan ahli-ahli Umno khususnya pemimpin mereka yang telah dihinggapi dengan pelbagai penyakit moral.

Siapa kaki rasuah,perogol bersiri,perosak rumah tangga orang, pembohong besar, lesbian, penolak Sunnah, penghina Nabi, pemfitnah besar, memperlekehkan hukum menutup aurat dan bermacam-macam lagi kebejatan, kalau tidak Umno!

Ada lebih baiknya Ustazah Shit cuba-cuba dahulu memeriksa akhlak Rafidah Aziz, Rahim Tamby Chik, Khir Toyo, Aziz Shamsuddin, Azalina Othman termasuk RaSHIT Barua dan ribuan musibat lagi sebelum bertemu dengan ahli-ahli Pas (BA) di Baling.

Yang pasti selepas ini,tanpa mengira sama ada dia mengenakan tudung merah baju putih berkain merah (uniform Wanita Umno) atau memakai uniform serba pink (Puteri Umno) sudah pasti Ustazah Shit ini akan bercabang lidahnya,kerana percabangan lidah itu adalah rukun utama untuk mana-mana pembesar Umno mendapat tempat di dalam parti dan kerajaan di samping terus mempesona (membangangkan) rakyat..

- Inderaloka  - 02.04.2004 - (suntingan M@RHAEN)
Siaran awal artikel ini terdapat di http://www.marhaen.com

Hantar artikel ini kpd sahabat: 


Sertai Maillist M@RHAEN