Kes Noritta: Puteri Umno Tak Mahu Komen?
Sememangnya Kes Noritta harus dijadikan satu iktibar, bukan sahaja kepada gadis-gadis Melayu tetapi kepada seluruh orang Melayu. Di KL terlampau ramai anak-anak gadis Melayu yang sanggup duduk berkawan sesama sendiri walaupun ibu bapa menetap di KL. Mahu cari kedamaian kata mereka. Kemudian diusung oleh lelaki asing, kerana mereka MEMBENCI pemuda Melayu kononnya. Ramai juga yang diusung ke Singapura dan Hongkong, Jepun dan Australia pada hujung minggu dan menjalankan kegiatan pelacuran di sana.

Sebetulnya kalau berkawan dengan pemuda Melayu, ada hormat menghormati di pihak lelaki Melayu untuk mengikut budaya Melayu dan ajaran Islam. Lelaki Melayu akan menelitik setiap gerak-geri gadis itu kerana mahu menjadikanya seorang isteri, lantas tidak berbelanja sakan kepadanya. Lelaki bukan-Melayu akan menghamburkan wang dan kemewahan kerana mahu menggunakan body wanita itu nanti untuk kepuasan nafsu. Ada kalanya di'pass' kepada pihak lain sebagai upahan untuk kenaikan gaji dan pangkat.

Soalnya sekarang dalam kes Norita, kalau lapan orang yang ditahan sudah mengesahkan pernah meniduri beliau, apakah kemungkinannya salah seorang itu telah dijangkiti penyakit kelamin dan membunuh beliau setelah menyedari bahawa dia ada membawa penyakit itu??? Apakah kemungkinan beliau dihinggapi penyakit yang sukar untuk diubati sehinggakan semua lelaki yang meniduri beliau sudah dijangkiti penyakit itu????

Kalau kelapan-lapan lelaki itu sudah biasa menikmati gadis Melayu, seperti Noritta, apakah kemungkinan mereka meratah gadis Melayu yang lain sekaligus memanjangkan penyakit yang sedang mereka hidap?

Kalau sudah ada lapan lelaki yang dikenal pasti meniduri Noritta, berapa ramai lagi lelaki lain yang tidak dikenali pernah meniduri beliau?

Berapa ramai antara mereka itu yang sudah beristeri? Apa kata mereka telah merebakkan penyakit berjangkit itu kepada isteri masing-masing?

Bayangkanlah kalau Noritta benar-benar merupakan seorang 'VIP Comfort Girl' (Sundal Terhormat) dan sudah dijangkiti Virus berjangkit, berapa ramai lelaki di KL itu sudah menjadi mangsanya dan berapa ramai pula wanita lain yang telah menerima virus itu melalui jangkitan? Perangai Noritta seharusnya menjadi sasaran Puteri UMNO untuk dijadikan satu tugas khas menyelamatkan gadis-gadis Melayu daripada terus hanyut begitu.

Sesungguhnya terlalu ramai gadis Melayu seperti Noritta di merata negara khususnya di Kuala Lumpur dan Johor Bahru. Yang paling penting jaga-jaga anak bini dan sanak saudara sendiri jangan ada yang meniru perangainya, dan perangai lapan lelaki yang pernah menonggang beliau.

Oleh Doktor Puan
Dipetik daripada Forum Gerak Reformasi -17.12.2003 (suntingan M@RHAEN)

Sertailah Forum M@RHAEN: http://marhaen.board.dk3.com/2/
Dapatkan maklumat terkini di Forum M@RHAEN.Tapak Utama: http://marhaen.internations.net
Anda mempunyai lebih pilihan untuk melayari Laman M@RHAEN.

Click Here!